Foto: Wendy Scholten

PSC Voorjaars Jumping donderdag van start

28 februari 2017

Paardensportcentrum Lichtenvoorde wordt van donderdag tot en met zondag weer massaal bezocht door liefhebbers van de springsport. De PSC Voorjaars Jumping staat op de agenda en dat betekent het laatste grote Achterhoekse springconcours van het indoorseizoen dat eind maart afloopt. Hoofdnummer is de Grote Prijs op 1.40m hoogte die zaterdagavond om 20.00 uur van start gaat.

Meer dan een kwart van de startlijst voor de Grote Prijs is gevuld met buitenlandse ruiters die stevige concurrentie mogen verwachten van Achterhoekse ruiters als Lars Kuster die de PSC Voorjaars Jumping van 2016 won, Ester Blekkink, Monique Veldhuis, Thomas Arendsen Raedt en Jurre van Bommel. Al meer dan eens bleef de overwinning in de regio.

Voor de fokkerijliefhebbers: de in Geesteren gevestigde Zoï Snels heeft de achtjarige KWPN-goedgekeurde hengst El Clarimo (v. Clarimo) ingeschreven. Bart Bles uit Babberich start onder andere Wolisco DDH (v. Nolisco) en de bekende Grand Prix-springhengst Lord Sandro DDH (v. Lordanos).

In maart worden de laatste binnenconcoursen georganiseerd in Vragender, waarna het buitenseizoen op Paardensportcentrum Lichtenvoorde voor het eerst losbarst. De nieuw aangelegde buitenpiste biedt alle mogelijkheden om ook in de zomer schitterende concoursen te organiseren.

Programma PSC Voorjaars Jumping 2017

Donderdag 2 maart
12.00uur: M, Z, ZZ paarden

Vrijdag 3 maart
10.30 uur: BB, B en L paarden

Zaterdag 4 maart
8.30 uur: L, M, Z, ZZ paarden
20.00 uur: 1.40m Grote Prijs paarden

Zondag 5 maart
10.00 uur: BB t/m ZZ pony’s

Bron: Persbericht Paardensportcentrum LichtenvoordeDeel dit bericht