Renate Höfkes.

Renate Höfkes houdt finalezege indoormarathon in Achterhoek

18 december 2016

De winnaar van de door Langwerden Veevoeders gesponsorde finale vandaag op de indoormarathon van Regio Mennen Achterhoek in Paardensportcentrum Lichtenvoorde, was niet degene met de snelste tijd en de minste strafpunten, maar degene die de eigen tijd van de twee reguliere ronden het best wist te verbeteren. Dat was in dit geval Renate Höfkes met haar tweespan bruine KWPN-paarden. De snelste tijd was voor Jurgen Bolt met zijn tweespan Welsh-pony’s en hij won daarvoor de extra prijs.

De winnaars van de zeven rubrieken werden uitgenodigd voor de finale. In sommige gevallen reed de als tweede geplaatste de finale, als de winnaar de uitnodiging had afgeslagen. Höfkes werd tweede in de rubriek tweespan paarden achter de Duitser Lars Schwitte.

In de finale wist Renate, lid van Menvereniging Winterswijk OG, maar liefst 21,27 strafpunten minder te laten noteren dan in de reguliere wedstrijd, waardoor ze de finale op naam zette.  “De paarden liepen super in de finale”, zegt de Winterswijkse die Brenda Stronks als haar groom achterop had staan. “Ik ben blij met de overwinning in deze mooie accommodatie. De organisatie was goed en ik heb een leuke wedstrijd gereden.”

Jurgen Bolt

Jurgen Bolt uit het Overijsselse Wijhe, maar lid van de Achterhoekse menvereniging In Stap en Draf, won de rubriek tweespan pony’s voor Martijn ten Pas. In de finale liet hij 126,03 strafpunten noteren. Dat was veruit het beste resultaat van de dag en ook nog eens 9,3 strafpunten minder dan tijdens de reguliere wedstrijd. Dit leverde hem niet alleen de tweede plek in de finale op, maar ook de extra prijs voor de snelste tijd.

Winnares van de jeugdrubriek, Larissa Reints, verbeterde met haar schimmeltje Ravel in de finale haar score van eerder op de dag met 6,65 en werd derde.

Marijke Hammink

Bijna net zo snel als Jurgen Bolt, maar met een balletje in de finale, was Marijke Hammink met haar vierspan Shetlanders. De winnares van de langspanrubriek wist nog eens 3,15 strafpunten van haar supersnelle rondes in de reguliere wedstrijd af te snoepen en werd vierde in de finale.

Bekijk hier de finale-uitslag
Bekijk hier de rubrieks-uitslagen

Bron: Hippisch Achterhoek
Tekst en foto: Daniëlle CarrièreDeel dit bericht