Reünie bij Manege de Liemers

24 maart 2017

BEEK –  Vijftig jaar Manege de Liemers, dat is toch wel een heel bijzondere mijlpaal! Daarom is er op zondag 21 mei 2017 een grote reünie op de stal in Beek.

“Hoe leuk zou het zijn om die vriendinnen van de ponyclub weer eens te zien”, bedachten Kirsten Smit en Roos Kolff. Op een Facebook-berichtje kwamen zoveel reacties, dat besloten werd om het groter aan te pakken. “Toen ik hoorde over het initiatief was ik direct enthousiast”, vertelt Thea Oortveld, eigenaresse van Manege de Liemers. “Met Kirsten Smit, Ingrid Matthijsse, Rob Groenen en Ralph Hoof hebben we de reünie groots aangepakt. Inclusief catering, muziek en vermaak voor de kinderen. We hopen en verwachten dat er een paar honderd mensen komen. Hoe meer zielen, hoe meer vreugd. Jong en oud: iedereen is welkom op deze dag. Kom gezellig herinneringen ophalen en klets bij met oud-stalgenoten of -manegeruiters. Een mooi moment om elkaar na al die jaren weer eens te zien.”

Geschiedenis
Op 28 juni 1966 opende Manege de Liemers haar deuren aan de Bosstraat in Nieuw-Dijk. Bakker én paardenliefhebber Bernd Oortveld had altijd al Shetlanders en wilde graag de grote droom van zijn kinderen Thea en Jan verwezenlijken. Met zes paarden en zes pony’s werd een begin gemaakt met het manegebedrijf. In het najaar van 1971 verhuisde het bedrijf naar de nieuwe locatie aan de Byvank in Beek, omdat de A18 werd aangelegd. En wat een luxe voor die tijd: een bedrijf met binnenbak van 20 x 40 meter! Acht jaar later werd de binnenbak verlengd en werden er extra stallen bijgebouwd.
Het bedrijf is al ruim vijftig jaar in handen van de familie Oortveld. Thea en Jan hadden de manege 25 jaar samen. Tegenwoordig is het een pensionstal en is het bedrijf in handen van Thea en haar jongste broer Frans, die er een draversstal runt. Manege de Liemers is al jaren de vaste thuisbasis van Paardensportvereniging de Liemers en koetsenclub de Wipsingel. Uiteraard zijn ook de (oud)-leden van deze verenigingen van harte welkom op de reünie!

Opgave
De reünie is op zondag 21 mei 2017 tussen 14.00 en 17.00 uur bij Manege de Liemers, Byvank 4a in Beek. Geef je voor 1 mei op via reuniemanegedeliemers@outlook.com. Vermeld duidelijk je naam, emailadres en met hoeveel personen je komt. De kosten bedragen 7,50 euro voor volwassenen, kinderen zijn gratis. Deelnemers krijgen koffie / thee en cake, overige consumpties zijn voor eigen rekening. De kosten moeten voor 1 mei worden betaald aan Thea Oortveld, via NL 05 ABNA 0446 575 569, o.v.v. reünie. Graag bij betaling je emailadres vermelden.
Een reünie is natuurlijk niet compleet zonder plaatjes uit de oude doos! Stuur jouw leukste oude foto’s (en herinneringen) alvast op naar: reuniemanegedeliemers@outlook.com.

 Deel dit bericht