Foto: Boelo Meijer Fotografie

Rijvereniging De Berkelruiters organiseert spring en dressuurwedstrijd op De Maat

12 april 2018

Van zaterdag 28 april tot en met zondag 29 april organiseert rijvereniging PC & LR de Berkelruiters het jaarlijkse concours hippique Eibergen. Dit jaarlijkse springconcours op het terrein van wandelpark De Maat, nu ook met dressuur rubrieken voor pony’s en paarden, is één van de eerste buitenconcoursen van het outdoor seizoen in de regio.

Deze twee dagen zijn gevuld met een gevarieerd programma voor zowel de dressuur als springruiter. Zaterdag 28 april staat in het teken van pony’s en paarden. Ponyruiters kunnen starten in de klasse BB t/m ZZ springen en in de klasse BB t/m L2 dressuur. Na het grote succes van vorig jaar, wordt dit jaar de 2e editie van het teamspringen weer georganiseerd. Het teamspringen bestaat uit 3 deelnemers die met elkaar dezelfde hoogte springen en gaan voor de snelste tijd en de minste fouten. ’s Middags staan de klasse BB t/m ZZ springen voor de paarden op het programma en op zaterdagavond de 40+ springwedstrijd georganiseerd door Seniorenclub Achterhoek. Deze springwedstrijd is speciaal voor senior ruiters vanaf 40 jaar. Er kan gestart worden in de klasse B (80cm), L (90 cm), M(100 cm), Z(110 cm) en ZZ(120 cm).

Op zondag worden de klasse BB t/m ZZ en nationaal 1.40 verreden. Nieuw op het programma op zondag 29 april is de dressuur klasse BB t/m L2 voor de paarden. Parcoursbouwer tijdens deze wedstrijd is Carel Hissink. Voor deze wedstrijd mogen wij weer rekenen op grote steun van tal van sponsoren uit Eibergen en omgeving.

Tijdens het springconcours is er een strodorp aanwezig met verschillende stands en een springkussen voor de kinderen. Iedereen is van harte welkom op wandelpark De Maat, deze locatie is op loopafstand van het centrum van Eibergen en de toegang is gratis.

Kijk voor meer informatie in onze agenda, op www.berkelruiters.nl en/of op de facebookpagina van de BerkelruitersDeel dit bericht