Always Ospa Z (Asca Z x Nabab de Reve x Fedor x G. Ramiro Z)

Roy Aaldering: ‘Combinatie Florence en Asca Z heeft goed gepast’

2 februari 2017

Roy Aaldering van Stal Ospa in Wehl is de fokker van de hengst Always Ospa Z (Asca Z x Nabab de Reve x Fedor), die vandaag (2 februari 2017) op de KWPN Hengstenkeuring in Den Bosch werd aangewezen voor het verrichtingsonderzoek. Aaldering is voornamelijk een sportman. Daarnaast fokt hij met een paar merries. “Natuurlijk is hij er nog niet, maar dat Always Ospa Z is aangewezen, vind ik al heel bijzonder”, aldus Aaldering.

De moeder van Always, de Nabab de Reve-dochter Florence, werd als veulen door Roy Aaldering aangekocht. Hij fokte er één veulen uit, namelijk Always en maakte haar klaar voor de springsport. “Toen ze op L/M-niveau liep, hebben we haar verkocht”, zegt de Achterhoeker.

Aaldering fokt voor de sport, maar dat de door hem gefokte schimmelhengst is aangewezen in Den Bosch, betekent dus nu een keuringssucces. “Florence is een merrie die zelf heel voorzichtig is, maar nog iets lengte mist in het lichaam. Asca Z is een hengst die formaat en lengte doorgeeft en daarom vond ik hem bij Florence passen. De combinatie is goed gelukt, want Always heeft meer lengte.”

Vrijspringen veelbelovend

Aaldering zag altijd al wat in Always. “Ja ik zag er absoluut wat in. Het vrijspringen zag er veelbelovend uit en ik heb altijd goede verwachtingen van hem gehad. Via via is hij als tweejarige aangekocht door Familie van Merwijk uit Ewijk, die meteen al de bedoeling hadden hem op de eerste bezichtiging voor te brengen.”

Hoewel Roy Aaldering zelf niet in Den Bosch aanwezig was, heeft hij de verrichtingen van zijn fokproduct wel gevolgd op de Livestream. “Het is een mooie ervaring. Ik krijg er ook al veel reacties op. Heel leuk.”

Ospa Fleuri

Uit dezelfde stam heeft Stal Ospa nog de zevenjarige schimmelruin Ospa Fleuri (Andiamo x Massimo x Fedor x Ramiro). “Die staat in training bij Marcel Willems in Limburg. Hij springt nu 1,30m en de bedoeling is dat hij dit jaar 1,40m-parcoursen gaat springen. Ik heb hoge verwachtingen van dat paard”, besluit Roy Aaldering.

© Daniëlle Carrière voor Hippisch Achterhoek, overname niet toegestaan

 Deel dit bericht