Sanne Demkes met Desteny. Foto: Samantha van Arem

Sanne Demkes geselecteerd voor beloftetraining

4 oktober 2016

Sanne Demkes is met haar pony Desteny geselecteerd voor de Regio beloftetraining Gelderland/Flevoland 2016-2017. Ze werd op 1 oktober bij Stal Seren in Vorden gescout voor de dressuurtrainingen.

Het beloftenplan van Regio Gelderland/Flevoland is bedoeld voor amazones en ruiters van 10 t/m 22 jaar die actief zijn in de discipline dressuur en springen en lid zijn van een vereniging vallende in de genoemde regio. Voor de dressuur moet de combinatie startgerechtigd zijn met een pony in de klasse L1 t/m Z2 cat. C, D of E en met een paard in de klasse L1 t/m ZZL.

Op de scoutingdag dressuur kregen de deelnemers in een groepje van drie combinaties gedurende een half uur instructie. In deze training werd gekeken hoe de deelnemers de instructie oppakten en werd er een protocol geschreven met aandachtspunten. Na deze selectiedag hebben de scouts bepaald welke combinaties deel mogen nemen aan de beloftetraining.

Geselecteerd

Sanne, die met haar ‘Desje’ uitkomt in de Z2-dressuur, kreeg op 2 oktober te horen dat ze één van de geselecteerden is die de beloftetrainingen mag volgen. “Super leuk nieuws!”, zegt ze. “Ik heb er super veel zin om deze trainingen te gaan volgen!”

De trainingen

Sanne krijgt nu samen met de overige geselecteerden 10 trainingsavonden. Tijdens de dressuurlessen krijgen 2 combinaties gedurende 45 minuten les. Daarnaast worden de deelnemers, deels samen met de ouders/begeleiders, ondersteund door Mental Coach Milou Aten en Ruiterfitheid- en Flexchairtrainer Lotte van Walsteijn. Tevens wordt er in december voor de dressuur combinaties een tussentijdse evaluatieproef verreden (proef van de maand januari).

Bron: Hippisch Achterhoek – KNHS Regio GelderlandDeel dit bericht