Shirley Scholten.

Shirley Scholten wint KNHS Eventing Cup

8 november 2016

Shirley Scholten is met haar The Diamond Queen de winnares geworden van de KNHS Eventing Cup 2016. De KNHS Eventing Cup werd verreden over alle Nederlandse eventingwedstrijden in de klassen L t/m Z. De prijsuitreiking van de competitie is tijdens het jaarlijkse eventingfeest, dat dit jaar plaatsvindt op 26 november in ’s Gravenzande.

Maar liefst 33 wedstrijden werden er georganiseerd waarin deelnemers punten konden behalen voor de KNHS Eventing Cup. Daarvan telden de beste vijf resultaten van de combinaties mee voor de competitiestand. De eerste wedstrijd was in maart (Chaam) en de wedstrijd in Rekken van afgelopen weekend sloot het seizoen af. Winnares Shirley Scholten (Hengelo) kwam op een eindtotaal van 88 punten, net zoveel als Joanne Spliethof (Borculo) met Dansa. Het reglement bepaalt dat punten behaald in de hoogste klasse dan doorslaggevend zijn, waardoor Scholten als winnares uit de bus kwam en het mooie bedrag van € 750,- in ontvangst mag nemen.

Achterhoek goed vertegenwoordigd

Voor de gehele top 10 liggen prijzen klaar. Opvallend is het aantal prijswinnaars uit de Achterhoek: maar liefst vijf van de tien. De top vier bestaat zelfs helemaal uit Achterhoekers. Op de derde plaats staat Wouter Hermelink (Neede) met Donna, gevolgd door Wouter Mosselman (Westendorp) met Wisconsin S. Op de achtste plaats Kim Kleine (Vorden) met Eddie.

Meer informatie

Lees meer informatie over de KNHS Eventing Cup inclusief de eindstand (PDF)

Bron: KNHSDeel dit bericht