Sinds dit jaar paardenknooppuntenroute in Montferland

27 oktober 2016

Inmiddels is het fietsknooppuntensysteem in Nederland al geruime tijd bekend en zeer geliefd geworden. In navolging op dit succes is ook voor ruiters en menners dit systeem opgezet en sinds 1 juli 2016 ook actief in de Achterhoekse gemeente Montferland.

Een paardenknooppuntenroute werkt heel eenvoudig: Je rijdt een route door de bordjes te volgen van het ene genummerde knooppunt naar het andere genummerde knooppunt. Op elk knooppunt staat een informatiepaneel met een overzichtskaart zodat je weet waar je bent en waar je naar toe kunt.

90% onverhard

Negentig procent van de onverharde wegen is tweezijdig te rijden en is super geschikt voor ruiters, menners en speciale rijtuigen. Dit was nog niet genoeg, er zijn hindernissen aangelegd naast route zes zodat de ruiters een leuke uitdaging tegenkomen onderweg.

Tevens was Montferland de aller eerste gemeente die een route heeft die helemaal voorzien was van de ingevoerde internationale routemarkering voor hippische routes.

Een route is niet zomaar een goede route, het moet natuurlijk veilig zijn, vooral in een toeristrijkgebied. Ook moesten de routes door natuurgebied lopen. Gelderland is de beste in deze routes en voorzieningen van ruiters en menners wil dit ook blijven. Ze doen er dan ook alles aan dat ruiters en menners zich thuis voelen in Gelderland. De route in Montferland is dan ook pas het begin, ze willen heel Gelderland voorzien van deze prachtige routes.

Je eigen route samenstellen

Met behulp van het knooppunten systeem kun je zelf jouw route samenstellen. Jij bepaalt zelf op welk knooppunt je wilt beginnen en stippelt op internet of via een kaart een route uit. Je noteert in de juiste volgorde de nummers van de knooppunten en kunt op pad. De nummers volgen!

Digitaal paardrijden met GPS of Smartphone betekent nooit meer de weg kwijt. Heerlijk buitenrijden op jouw eigen samengestelde paardenroute via de mooiste ruiterpaden en menpaden. Maak simpel jouw eigen ruiterroute of menroute van knooppunt naar knooppunt op de routeplanner.

Mooi voor een dagtocht, trektocht of een heerlijke paardenvakantie. Na gratis registratie beschikt je bovendien als ruiter of menner over een eigen routeaccount met daarin jouw eerder gereden ruiterroutes en menroutes. Klik hier voor de routeplanner van de stiching ruiteren & mennen Nederland.

HINDERNISBAAN:

Montferland Promotie is uitermate trots op het feit dat in het prachtige Montferlandse bos aan de knooppuntenroute zich 6 men- en ruiterproeven bevinden. Deze zijn geschikt voor zowel beginners als gevorderden. Binnenkort meer informatie en foto’s op deze website!

Bron: Montferland Promotie / Stichting Ruiteren en Mennen / Mensport
Bewerking: Hippisch Achterhoek (Daniëlle Carrière)

logo-ruiteren-en-mennenDeel dit bericht