Sir Florett (Spielberg x Florestan I)

Achterhoeks gefokte Sir Florett scoort boven 70% in Rusland

4 april 2017

De Russische Sofia Anischceva boekte mooie resultaten met de door de Achterhoeker Gerrit van Zadelhoff gefokte hengst Sir Florett (v. Spielberg) tijdens het driedaagse evenement in Moskou (31 maart t/m 2 april 2017). Anischceva scoorde het gehele weekend boven de 70%. Na een tweede plaats op vrijdag en zaterdag moest ze uiteindelijk genoegen nemen met een vierde plek op de zondag in de Kür.

Vrijdag 31 maart was de Prix St. Georges, vervolgens op zaterdag 1 april de Intermediaire I en om af te sluiten met de Kür op muziek op zondag 2 april.

Foklijn

Citho merrie 2007 (Johnson x Florestan I)

Moeder van Sir Florett is Florett een merrie die garant staat voor kwaliteitsvolle nakomelingen. Zo is Florett de moeder van de succesvolle Pavo Cup merrie Citho  (Johnson x Florestan I).

Ook is zij de moeder van de in 2010 geboren merrie Sonett (Sorento x Florestan I). Zij was Westfaals kampioen bij de vierjarige ruinen en merries. Haar in 2004 geboren dochter Rivanna (Rheingau x Florestan I) is de moeder van de Westfaals goedgekeurde hengst Superio (Sorento x Rheingau) die inmiddels als ruin uitgebracht wordt in de sport. Rivanna’s achtjarige dochter Sonate (Spielberg x Rheingau) is Staatsprämie Stut, evenals de één jaar jongere Soliste (Sorento x Rheingau) die bij het KWPN bovendien de predicaten Keur, Elite en Sport heeft.

Gerrit van Zadelhoff

Voor een fokker is het natuurlijk prachtig om te zien en te horen, dat je eigen fokproducten het goed doen. Zadelhoff timmert al jaren aan de weg met zowel een springgerichte foklijn als een dressuurgerichte foklijn. Bij het uitzoeken van een geschikte hengst kijkt hij zowel in Nederland als ook over de grens naar onze buren. Het blijft knap om met zo’n kleinschalige fokkerij van 2 à 3 veulens per jaar zo succesvol te zijn.

 

 

 

 

 Deel dit bericht