Cato Mecking met Andy. Foto: Eva Scholten

Sportieve strijd op Slingeplas oefencross

4 oktober 2016

Er werd sportief gestreden rondom de Slingeplas op de door PSV Aalten en de Grensruiters georganiseerde oefencross in Bredevoort afgelopen weekend. Cato Mecking en Andy van de Grensruiters uit Dinxperlo behaalden op zondag het minst aantal strafpunten en wonnen daarmee in ring 1.

Cato en Andy behaalden in de L1 dressuurproef 190,5 punten, waarna ze tweede stonden na het eerste onderdeel. Daar kwamen in het springen, wegparcours en de cross geen strafpunten meer bij, waardoor het strafpuntentotaal op de dressuurscore van 54,8 strafpunten bleef staan.

Dominique Tolsma van de WR&PC scoorde met Govert 195 punten in de dressuur en gingen daarmee aan de leiding. Bij de 52,5 strafpunten die ze na de dressuur hadden, kwamen in het springparcours nog 5 strafpunten bij. Dat leverde Dominique de tweede plek op in de einduitslag.

Derde in deze ring werd Julia Doppen met Girly van PC In den Bosch die geen strafpunten meer kreeg nadat ze 184,5 punten (57,8 strafpunten) had gescoord in de dressuur.

Sanne Suythof

In ring 2 bestond de top drie uit deelnemers die foutloos waren in het springen, het wegparcours en de cross. Sanne Suythof van PC de Molenruiters won met White Power. In de B dressuur scoorde het duo 189,5 punten (55,3). Tweede werd Anjeta ter Vrugt met Never Know’s Spirit van PC Aalten die 180 punten (60) kreeg in de B dressuur. De derde prijs was voor Indy Hoftijzer van de WR&PC die met Promo K een score van 177 (61,5) behaalde in de B dressuur.

Bente Bruil

In ring 3liepen degenen met hoge dressuurscores later aan tegen weigeringen in de cross, waardoor de prijzen gingen naar foutloze crossers met iets minder dressuurpunten. Bente Bruil en Storm van PC Varus wonnen na 178,5 punten (60,8) en verder een foutloze rit. De tweede plaats was voor Mirthe van Schepen met Noppie van PC Varus die 166 punten (67) behaalde in de dressuur en verder foutloos reed. Derde werden Yris Spaan en Passant van PC In den Bosch met 173 (63,5) in de dressuur en 10 strafpunten in het springen.

Bixie

Op zaterdag was er bij de Slingeplas een Bixiewedstrijd, waarbij de deelnemertjes twee proeven konden rijden en een springparcours. Het rijden van het 1,5 kilometer lange wegparcours was optioneel. Guusje van Schilt won met Jodie met een derde en een eerste plaats in de dressuur en een vijfde plaats in het springen. Tweede werd Tess Meinen met Janet met 12 plaatsingspunten. Derde in de einduitslag werd Sigrid Woord van PC de Berkelruiters met 18 plaatsingspunten.

Bekijk hier de volledige uitslag

Bron: Hippisch AchterhoekDeel dit bericht