Springen in Vragender en Vreden en dressuur in IJzerlo en Vorden

2 januari 2018

Op donderdag 4 januari is er een clinic van Jean-René Luijmes in Hippisch Centrum de Achterhoek in IJzerlo. Het jaarlijkse PSC Nieuwjaarsconcours op Paardensportcentrum Lichtenvoorde trapt donderdagochtend af en sluit af op zondagavond. Net over de grens in Vreden vindt eveneens een springwedstrijd plaats. Deze begint een dag later. Ook voor dressuurliefhebbers is er dit weekend wat te doen. Op 6 en 7 januari is namelijk het Z dressuur weekend bij Stal Seren in Vorden.

Nieuwjaarsconcours

Op het Nieuwjaarsconcours in Vragender komen internationale topruiters met hun aanstormende talenten. Voor het hoofdnummer, de 1.40m Grote Prijs op zaterdagavond, heeft olympisch kampioen Jeroen Dubbeldam zich bijvoorbeeld ingeschreven. Hij start Olimpo LS (Quintero x Untouchable), waarmee hij begin december ook te zien was op Jumping de Achterhoek.

Er zal veel tegengas geboden worden, want Willem Greve, Piet Raijmakers en Dennis van den Brink, die al eens een 1.40m Grote Prijs wisten te winnen in Vragender, zijn ook van de partij. Vlak bovendien Thomas Arendsen Raedt, Harrie Wiering en Lisa Everts niet uit. Ook zij weten hoe een Achterhoekse overwinning smaakt. De Grote Prijs start zaterdag rond 18.30 uur en telt op dit moment 52 deelnemers.

Deze proef is tevens de tweede van de drie wedstrijden die meetellen voor de extra bonus van 1.000 euro. Deze prijs is voor de deelnemer die het beste presteert over twee van de drie 1.40m wedstrijden.

Programma:
Donderdag 4 jan. paarden aanvang 9:30, klasse L, M, Z en ZZ
Vrijdag 5 jan. paarden aanvang 11:30, klasse BB, B en L
Zaterdag 6 jan. paarden aanvang 10:00, klasse M, Z, ZZ en 1.40m Grote Prijs
Zondag 7 jan. aanvang 10:00, klasse BB t/m ZZ pony’s en vanaf +/- 16:00 klasse B paarden

Bekijk meer informatie per wedstrijd, zoals de startlijsten, in onze  A G E N D A

Mis jij iets in onze agenda of wil je jouw concours of evenement doorgeven? Klik dan hier

 Deel dit bericht