Start campagne Veilig Verkeer van KNHS en ANWB

26 augustus 2016

De KNHS en de ANWB vinden verkeersveiligheid voor paardensporters en andere verkeersdeelnemers erg belangrijk. Eind juni is er een enquête uitgezet om in kaart te brengen hoe ruiters en menners verkeersveiligheid ervaren, welke problemen ze tegenkomen en in hoeverre dit hun gevoel van veiligheid op de openbare weg beïnvloedt.

Op basis van de uitslag van de enquête gaat de KNHS van start met de campagne Veilig Verkeer. Deze campagne wordt door de ANWB ondersteund. Met de campagne wordt er aandacht gevraagd voor de omgang met paarden op de openbare weg. Er is veel onwetendheid bij weggebruikers zonder paarden over het gedrag van paarden wat soms tot gevaarlijke situaties kan leiden.

Horse Event

Tijdens Horse Event kunnen bezoekers in de KNHS-stand op een leuke wijze mensen erop attenderen hoe ze met paarden op de openbare weg moeten omgaan. Tijdens de Open Manegedagen op 17 en 18 september wordt er ook aandacht gevraagd voor verkeersveiligheid. De social media kanalen van de KNHS en ANWB worden uiteraard ook ingezet om de boodschap “Weet wat je doet als je een paard ontmoet…” te verspreiden met leuke tips en wetenswaardigheden over paarden om zo de situatie op de weg voor ruiters en menners veiliger te maken.

Klik hier voor de uitslag van de enquête

Bron: Persbericht KNHSDeel dit bericht