TECYS: Welsh show met allure

6 november 2018
tecys

Voor de Overall Supreme Champion staat dit prachtige beeld klaar.

Zondag vanaf 10.30 uur wordt voor de derde keer The East Cymru Youngstock Show gehouden in Manege de Gompert in Hengelo (GLD). Het gaat om een Welsh keuring van internationale allure met meer dan 100 deelnemers, prachtige prijzen, veel sfeer en kampioenschappen in gala.

De show is voor alle Welsh pony’s en Cobs (veulens tot en met 3 jaar, secties A, B, C, D en PartBred) die zijn ingeschreven bij een erkend Welsh Stamboek. Bovendien zijn er gebruiksrubrieken voor pony’s van vier jaar en ouder en young handlers rubrieken, waarbij de leeftijd van de pony vrij is.

Lowri en Catrin Reed

De organisatie laat de juryleden wederom uit het moederland van de Welsh Pony en Cob overvliegen. Het gaat dit jaar om Lowri en Catrin Reed van de Nebo en Tyngwndwn Stoeterijen. In de ring zien ze graag pony’s en Cobs die zich weten te presenteren, die ruim en krachtig bewegen, die een goed exterieur hebben en rastypisch zijn. Wie maken zij zondag de Overall Supreme Champion?

First Ridden

Voor het eerst is er ook een rubriek First Ridden op T.E.C.Y.S. Voor pony’s uit de sectie A en de sectie B en kinderen t/m 9 jaar, die de Leading Rein zijn ontgroeid, maar nog niet in een ‘gewone rubriek’ pony’s onder het zadel kunnen/ willen meedoen.

Kampioenschappen in Gala

De kampioenschappen tijdens The East Cymru Youngstock Show worden gehouden in gala. Niet alleen voor de deelnemers maar ook voor het publiek is dit de kans om eens extra uit te pakken en er op haar ‘paasbest’ uit te zien. Er is een prijs voor de twee best geklede personen.

Met onder meer de muzikale opluistering van onder meer Bart Reinders en  wordt deze show weer een mooi dagje uit.

Bekijk hier meer info en het programma

Ludieke video’s

Om deelnemers aan te sporen zich op te geven plaatsten broers Yorick en Davy Wormgoor regelmatig ludieke video’s op de Facebook-pagina van het evenement.Deel dit bericht