Team Nijhof-hengsten winnen in Den Bosch

3 februari 2017

Voor een zeer enthousiast meelevend publiek heeft Zacharov van mede-eigenaar Team Nijhof onder het zadel van Zoï Snels gisteravond 2 februari 2017 in Den Bosch de VHO Trofee gewonnen. Eerder op de avond won Grandorado TN met Willem Greve de klasse M van de Hengstencompetitie.

Zacharov

Zacharov werd mede gefokt door Wim ten Pas uit Winterswijk. Hij ging als een scheermes door het parcours. Mede-eigenaar Henk Nijhof is na de wedstrijd uiteraard zeer tevreden over de Clinton-zoon. “Zoï heeft lang getwijfeld of hij wel moest rijden hier. Zacharov is lang geblesseerd geweest en heeft in de voorbereiding op vanavond niet veel gelopen. Hij is altijd al snel en voorzichtig geweest en ik had er dan ook alle vertrouwen in. Dat hij nu wint is helemaal mooi. Zoï heeft sterk gereden en Zacharov was er klaar voor.”

Van de zeven barragecombinaties betrad Snels met Zacharov als laatste de ring. Hun foutloze rit in 29.38 seconden was dus goed genoeg voor de overwinning.

Uitslagen »
Complete verslag »

Grandorado TN

Onder Willem Greve won de grote bruine Grandorado TN overtuigend de finale wedstrijd en daarmee de hengstencompetitie klasse M. Grandorado TN ging voor de finale al aan de leiding in de competitie, maar zijn voorsprong op nummer twee Global Express was slechts twee punten.  Nadat Lennard de Boer Global Express foutloos en heel snel had rondgestuurd in de barrage, had Greve geen andere keus dan veel risico te nemen. In de eerste omloop was Grandorado TN nog behoorlijk brutaal en moest Greve alles uit de kast halen om de hengst rond te sturen. In de barrage was dat anders en ging de hengst met enorm veel macht, en met zijn enorme galoppade door de baan. Zijn tijd van 37.06 sec bleek ruim sneller dan de 38,21 van Global Express. Willem Greve vertelt na afloop. “Hij heeft zo enorm veel energie dat paard. Dat is dan soms zo moeilijk om dat te controleren. Tussen de eerste omloop en de barrage in heb ik alleen maar dressuur gereden en in de barrage ging het gelukkig goed. Ik weet zeker dat als hij nu nog vier rondes loopt de laatste het beste zou zijn. Die energie heb je straks nodig, maar het is nu wel eens moeilijk te piloten. Ik ben blij dat het er op zit en dat het gelukt is.”

Uitslagen »
Complete verslag »

Bron: KWPNDeel dit bericht