Ten Damme Houtvezel
Houtvezel is de ideale bodembedekker in stallen

Hoe het begon...

In de jaren 70 haalde Jan ten Damme met een trekker zaagsel op bij een houtzagerij in de buurt. Dit zaagsel gebruikte hij als strooisel onder zijn beesten op zijn boerderij in Hupsel (Eibergen). Ook werden er al snel boeren in de buurt voorzien van een vrachtje en hier ligt de grondslag voor het ontstaan van Ten Damme houtvezel en zaagsel.

In 1979 heeft men de stap naar de Kamer van koophandel genomen en is officieel het bedrijf van start gegaan. Al snel werd er een vrachtwagen gekocht omdat de vraag steeds groter werd. In 1983 werd de boerderij in Hupsel omgeruild voor het pand aan de Geldereschweg in Meddo waar het bedrijf verder uitgebouwd kon worden.

Aanvankelijk werden verschillende soorten houtvezel en zaagsel in containers naar boeren gebracht die dit als strooisel gebruikten onder hun koeien, varkens paarden en kippen enz. Toen van hun afnemers de vraag kwam of het zaagsel niet ook verpakt geleverd kon worden werden er tot ’s avonds laat zakken met zaagsel vol geschept. Vanaf het allereerste begin en van jongs af aan hebben Willie, Henk en Johan, maar zeker ook zus Janny altijd hard meegewerkt op het bedrijf.

In 2012 nemen de 3 broers de zaak over van hun vader, Jan ten Damme. Het bedrijf heeft inmiddels 40 medewerkers.

Branchegenoot All-Round B.V. werd in 2017 overgenomen en door deze overname versterkt Ten Damme haar marktpositie als leverancier van bodemstrooisels en geeft hiermee invulling aan haar ambities tot verdere groei.

Nieuwste machines volgens de nieuwste eisen en normen

In april 2015 hebben wij onze geheel nieuwe balenpers en zakkenvulmachine in gebruik genomen.

Deze machines voldoen aan de nieuwste normen en eisen en beschikken over de nieuwste technieken. In onze machines wordt het houtvezel meerdere keren gezeefd waardoor nagenoeg al het stof eruit gezogen wordt en wij kunnen zeggen dat wij een echt stofarme baal houtvezel leveren. Naast de standaardmaat krullen verkoopt Ten Damme sinds kort ook XL-krullen. Deze zorgen voor extra volume en daarmee creëer je een zeer zachte comfortabele bedding voor je paard.

Door de nieuwste technologieën leveren wij balen houtvezel en zakken zaagsel van een hoogst mogelijke en constante kwaliteit. Deze balen worden in onze hypermoderne productiehal geproduceerd uit alleen de beste kwaliteit houtvezel en zaagsel.

Wij beschikken over een stretchhoesmachine. Deze voorziet de balen van een water- en weersbestendige hoes. Deze zorgt ervoor dat u de balen ook zonder problemen buiten kunt plaatsen. Op de balen kunnen we eventueel ook uw firmanaam en/of logo printen.

Wij hebben constant een groot aantal balen en zakken op voorraad waardoor wij op elk moment aan elke vraag kunnen voldoen.

Het transport is onze zorg !

Transport geheel in eigen beheer. Ons moderne en goed onderhouden wagenpark bestaat uit:

  • Verschillende containercombinaties
  • Meerdere walkingfloors
  • Schuifzeilcombinaties voor het transporteren van houtvezel
  • Bulkwagen

Onze schuifzeilcombinaties zijn allen uitgerust met een meeneemheftruck (Kooi-aap) waardoor wij de pallets met balen overal kunnen plaatsen.

Ten Damme Gallery