Theo Timmerman klaar om te knallen op WK vierspannen

30 augustus 2016

Vierspanrijder Theo Timmerman van Team United in Varsseveld is klaar om te knallen, de komende dagen op het WK Vierspannen op Outdoor Brabant in Breda. Samen met IJsbrand Chardon (Den Hoorn) en Koos de Ronde (Zwartewaal) gaat hij op de terreinen van landgoed De Prinsenhoeve de gouden teammedaille verdedigen.

Ongeslagen

Sinds 2008 is het Nederlandse vierspanteam ongeslagen op Europese-en Wereldkampioenschappen. Zowel Chardon als De Ronde en Timmerman hebben de laatste jaren diverse individuele gouden, zilveren en bronzen medailles in de wacht gesleept.

Uiteraard gaat Timmerman met zijn Team United individueel ook voor het hoogst haalbare resultaat. “We zijn al gesetteld in Breda en we zijn klaar om te knallen. De paarden zijn in prima vorm en we kijken uit naar de komende dagen”, aldus Timmerman.

De ruim 60 deelnemers uit 19 landen nemen het gedurende drie wedstrijdonderdelen tegen elkaar op. Gastland Nederland is met negen deelnemers het sterkst vertegenwoordigd. De overige landen mogen maximaal zes vierspanrijders afvaardigen.

Programma

De dressuur wordt op donderdag 1 en vrijdag 2 september verreden. De marathon vormt op zaterdag 3 september het spectaculaire hoogtepunt van de wedstrijd. Op zondag 4 september worden de individuele-en teammedailles verdeeld in de vaardigheidsproef.

Facebook

Ga hier naar de website van Outdoor BrabantDeel dit bericht