Theo Timmerman wint Indoor Wierden 2014 met tweespan. Foto: Gerben Olthof

Theo Timmerman snelst in Wierden met alleen voorpaarden

31 oktober 2016

Theo Timmerman heeft de tweespanstrijd op Indoor Marathon in Wierden gewonnen met alleen zijn voorpaarden.

“We hebben het een beetje anders gedaan”, vertelt hij op Facebook. “We hebben de achterpaarden thuis gelaten en geoefend met de voorpaarden in de tweespancompetitie. Het was erg leuk, de paarden waren fantastisch en we hebben gewonnen. Een goede training en een interessante verandering zo voor een keer.”

Aan de organisatie vertelt hij:“Ik besloot vorig weekend pas om met een tweespan in plaats van vierspan te rijden. Ik heb al twee wedstrijden gereden, volgende week is Ermelo en over drie weken de eerste wereldbeker wedstrijd in Stuttgard. Daarna heb ik in december en januari Londen, Mechelen en Leipzig op de kalender staan. Om mijn achterpaarden te sparen, besloot ik om alleen de voorpaarden mee naar Wierden te nemen. Ik moest alleen nog wel een koets lenen”, lacht de Achterhoeker die in de aanloop slechts één keer met zijn tweespan trainde.

Ervaring opdoen

Timmermans achterpaarden zijn geroutineerd, de voorpaarden kunnen nog wat ervaring gebruiken. “De zwarte heb ik vorig jaar drie keer indoor gestart en vervolgens verkocht met de voorwaarden dat ik hem voor indoorwedstrijden mag gebruiken. Ik heb hem pas vier weken terug op stal. De schimmel heb ik pas drie weken. Het gaat steeds beter, zeker in Wierden. Het was leuk om een keer tweespan te rijden. En ja, als ik ergens aan mee doe, dan ga ik er altijd voor.”

Fotoalbum Gerben Olthof

Bekijk hier alle uitslagen

Bron: Indoor Wierden en Facebook Theo Timmerman and Team United
Bewerkt door Hippisch AchterhoekDeel dit bericht