Yvet Nijhof met Wonders Wembley. Foto: Lobke Geerdink

Thierry Van Reine en Yvet Nijhof veroveren Anemone Bokaal

20 september 2016

Achterhoeks Hippisch Festijn – De vierde editie van de springponycompetitie om de Achterhoek Anemone Horse Trucks Bokaal werd zondag afgesloten met winst voor Yvet Nijhof in de klasse L en Thierry Van Reine in de klasse M/Z. Na vijf selectiewedstrijden werden de finales verreden op het hoofdterrein van het Achterhoeks Hippisch Festijn in Varsseveld.

In de finale klasse L kwamen dertien van de achttien ponyruiters terug voor de barrage. Daarin maakte Yvet Nijhof uit Neede optimaal gebruik van de grote galop van haar pony Wonders Wembley. Regina Kappert opende direct daarna de aanval met Easter Blitz BB, dook onder haar tijd maar sprong op de afsluitende Anemone Horsetrucks oxer een balk naar beneden. De tweede prijs was voor Vivian Schiphorst met haar kleine B-pony Special Spirit en derde werd Jitske Schuurman op Carramba.

Klasse M/Z

Thierry Van Reine, Vivian Schiphorst en Ymke Ribbels werden één, twee en drie. Foto: Lobke Geerdink

Thierry Van Reine met Saint-Tropez. Foto: Lobke Geerdink

Thierry Van Reine uit Herveld, die van competitiesponsor Bert van Kooten een wildcard had gekregen voor de finale, benutte zijn startplek optimaal in de klasse M/Z. In deze finale met veertien starts kwamen zes combinaties voor de barrage terug. Vivian Schiphorst kwam ook hier sterk naar voren met Miss Morning Quality en zou opnieuw tweede worden. Thiery Van Reine, die ook aan de eventing in Varsseveld deelnam, reed de barrage op volle snelheid met Saint-Tropez en dook ruim drie seconden onder de tijd. Ymke Ribbels mocht zich als nummer drie opstellen met Fee.

Bekijk hier meer foto’s 

Lees meer op hippischfestijn.nl

Bron: Achterhoeks Hippisch Festijn – Wendy ScholtenDeel dit bericht