Truus Middelkoop. Foto: Henk Prinsen

Truus Middelkoop wint superfinale

20 januari 2019

Truus Middelkoop-Wastenecker won gisteren met Flint de Superfinale op de Menindoor in Vragender. Ze wist haar tijd uit de voorrondes met maar liefst 21,24 seconden te verbeteren.

Want daar ging het om in de finale: winnaar is degene die zijn tijd het meest weer te verbeteren. In de voorrondes werd Truus Middelkoop derde in de rubriek enkelspannen achter Raymond van de Vorle en Gerard Abbink. Aangezien beide heren dezelfde marathonwagen gebruiken, mende winnaar van de Vorle de finale, was Abbink zijn groom en kon Middelkoop meestrijden om de hoogste eer. Van de Vorle werd vijfde in de finale. Hij verbeterde zijn tijd met 8,91 seconden.

Alle finalisten waren overigens sneller in finale, dan tijdens de voorronden. Tweede werd Sander Nijhuis, die in de hobbyklasse enkelspan paard naar een tweede stek mende. In de finale was hij 18,23 seconden sneller.

Derde werd Gerrit Beskers die zijn tijd met 10,07 seconden verbeterde. Hij was de winnaar van de rubriek tweespannen, wedstrijdklasse.

De snelste van de dag was overigens Gerrit Wegerif, gevolgd door respectievelijk Raymond van de Vorle en Martijn ten Pas. Wegerif werd vierde in de finale en Ten Pas zesde. Zij waren de nummer 1 en 2 in de rubriek ponytweespannen wedstrijdklasse.

Overige winnaars uit de voorronden waren Raymond Reinink (1sp.pa hobby), Wieke Simons (1sp.po hobby) en Patrick Wormgoor (1sp.po wedstrijd).

Bixie

Voor het eerst werd er een Bixie-klasse verreden en deze werd dus gewonnen door Bram ten Pas met de Welsh-pony Wiske. beide zijn tien jaar oud. Bram werd in de eerste ronde nog tweede achter Fenna Hendriks, maar maakte een inhaalslag in de tweede ronde. Fenna werd dus tweede. Tess en Lotte Wiggers werden respectievelijk derde en vierde.

Bekijk hier alle uitslagen

Regio Mennen Achterhoek

 Deel dit bericht