Truus Middelkoop Wastenecker was de instructrice op de eerste Bixie Mendag in Hengelo. Foto: Feikje Breimer

Tweede Bixie mentraining op 26 mei in Winterswijk

11 april 2018

De eerste Bixie Mendag van Bixie Achterhoek/Oost Nederland, op zaterdag 31 maart, was een groot succes. “De hele dag liep iedereen met een big smile rond, zo leuk was het”, aldus Monique Rotman die samen met Kim van den Mosselaar Weustink initiatiefnemer is. De volgende Bixie Mendag is gepland op 26 mei op de accommodatie van de WR&PC aan de Steengroeveweg in Winterswijk.

Meninstructrice Truus Middelkoop Wastenecker gaf de eerste Bixie Men training eind maart op Manege de Gompert in het Gelderse Hengelo. “We hadden niet verwacht dat we zoveel aanmeldingen zouden krijgen”, zegt Monique Rotman enthousiast. “Mij dochter rijdt Bixie onder het zadel en dat sfeertje is zo leuk. Zelf ben ik gaan mennen.  Ik heb contact gehad met Kim en we vonden dat we de Bixie ook bij het mennen van de grond moesten zien te krijgen.”

Controle, dressuur en kegelparcours

Op de eerste Bixie Mendag waren de besturen van verschillende menverenigingen in District Oost vertegenwoordigd en ook Hans Ouwersloot, voorzitter van Mendistrict Oost, was de hele dag aanwezig. “Iedereen was het er over eens dat dit een vervolg moest krijgen. Het is een gezellige, speelse en laagdrempelige manier om kennis te maken met het mennen. Alle deelnemende kinderen kregen een goodiebag, mogelijk gemaakt door enthousiaste sponsoren, en een oorkonde. Als je dan die blije snoetjes ziet, dat is onbetaalbaar”, zegt Rotman.

Truus Middelkoop begon met de controle van het tuig. “heel belangrijk”,  aldus Rotman. “Daarna werd er wat dressuur gereden en was er een kegelparcours. De ballen waren vervangen door lichtgevende paaseitjes.”

Bekijk hier een fotoserie van de eerste Bixie Men Training

26 mei weer een Bixie Mendag

Er komt nu een vervolg in Winterswijk en wellicht later in het jaar nog bij Menclub de Sterruiters in Haaksbergen.  Kinderen vanaf zeven jaar met een eigen aanspanning (enkelspan pony) mogen meedoen, mits ze een begeleidende groom hebben van 18 jaar of ouder.

En op 2 juni wordt er voor de Bixie Menners een dressuur/vaardgheid wedstrijd gehouden op de Hietmaat in Hengelo. Mijn dochter doet mee en er hebben ook al andere deelnemers van de eerste Mendag toegezegd deel te nemen.

Bekijk de Facebookpagina van Bixie Achterhoek / Oost Nederland of mail met Maartje Hakze (maartjehakze@hotmail.com) voor meer informatie en opgave.Deel dit bericht