Uitleg over de vernieuwde ruiteropleidingen in ‘Rondje Nederland’ voor verenigingen

6 september 2016

Vanaf 1 januari 2016 is de intensievere samenwerking tussen de FNRS en de KNHS een feit en werken we samen aan het versterken van de positie van de paardensport in Nederland. Deze samenwerking biedt voor de KNHS-verenigingen concrete voordelen. Zo kunnen verenigingen profiteren van een breder aanbod aan sportproducten. Daarnaast kan er van de branchekennis die de FNRS met de KNHS deelt geprofiteerd worden.

Eén van de eerste resultaten van deze samenwerking is de compleet vernieuwde ruiteropleiding voor de beginnende ruiter, ‘Leer paardrijden met plezier’ die nu ook beschikbaar is voor KNHS-verenigingen. Verenigingen kunnen nu dus ook zelf F-proeven organiseren. Met de vernieuwde ruiteropleiding ontstaat er een doorlopende leerlijn met producten en diensten voor álle paardensporters passend bij elke ambitie en niveau.

Naast de basisbeginselen van het paardrijden worden in de opleiding ook de verschillende disciplines behandeld en maakt de beginnende ruiter kennis met dressuur, springen, voltige en western. In het handboek ‘Leer paardrijden met plezier’ wordt tevens ingegaan op de proeven met voorgeschreven oefeningen die binnen de disciplines worden gereden.

Rondje Nederland

Naar aanleiding van de vernieuwde ruiteropleiding organiseert de KNHS in samenwerking met de FNRS het ‘rondje Nederland’ speciaal voor verenigingen. Verenigingen zijn van harte uitgenodigd om deel te nemen aan één van de informatiebijeenkomsten op diverse locaties in het land. Instructeurs zijn ook van harte welkom om tijdens deze informatieve avonden kennis te nemen van de ruiteropleiding en de overige vernieuwde producten.

Tijdens het rondje Nederland horen verenigingen alles over de vernieuwde ruiteropleiding en wordt er kosteloos een introductiepakket aangeboden. Daarnaast is er de mogelijkheid om de vernieuwde handboeken ter plaatse tegen een gereduceerd tarief af te nemen.

De volgende onderwerpen komen aan bod:

  • Hoe speel je als vereniging in op de veranderende klant? Een inkijk in de huidige trends gebaseerd op uitkomsten uit het grote paardensportonderzoek dat eind 2015 door de KNHS is gedaan onder ruim zevenduizend paardenliefhebbers.
  • Nieuwe ruiteropleiding en een toekomstschets met vervolgstappen.
  • Toelichting voordelen voor verenigingen door samenwerking KNHS & FNRS.
  • Lidmaatschap KNHS.
  • Het vernieuwde KNHS Ruiter- en Menbewijs en overige nieuwe producten.

Data en locatie

Zeeland 17 september tijdens de Paard&Leven Dag bij Manege de Eendracht in Vrouwenpolder
Limburg 27 september bij Manege Herkenbosch in Herkenbosch
Groningen 11 oktober bij restaurant De Postwagen in Tolbert
Friesland 18 oktober bij Paardensportcentrum in Sneek, Friesland
Overijssel 19 oktober bij Vereniging Zwartewaterruiters in Genemuiden
Drenthe 24 oktober bij Les Chevaux in Buinen
Zuid-Holland 27 oktober (locatie volgt)
Brabant 25 en 27 oktober, 1, 3, 8 en 15 november (locatie volgt)
Utrecht 18 november (locatie volgt)

Data en locaties voor Gelderland en Noord-Holland volgen per omgaande.

Aanmelden

Je kunt je aanmelden door een e-mail te sturen naar sportaanbiedersdesk@knhs.nl met de datum en locatie naar keuze. Vermeld hierbij je vereniging, je eigen naam en met hoeveel personen je komt. De bijeenkomsten starten om 19.30 uur (vanaf 19.00 uur inloop) en zijn om 22.00 uur afgelopen.

Bron: KNHSDeel dit bericht