Unieke Twentse Tuigpaardendag in Ambt Delden op 8 april

22 maart 2017

Unieke Twentse Tuigpaardendag in Ambt Delden
Zaterdag 8 april organiseert Stichting Tuigpaarden Twente bij het prachtige Paardensportcentrum De Hoffmeijer in Ambt Delden weer haar jaarlijkse grootse paardensportevenement: De Twentse Tuigpaardendag. Dit bijzonder veelzijdige evenement is uniek, zeker in deze omgeving.

Er komen veel KWPN tuigpaardhengsten naar Ambt Delden waaronder de complete jaargang tuigpaardhengsten 2016. Ook staat voor fokhengsten het Kampioenschap aan de lange lijnen op het spel.
En er komen natuurlijk weer tuigpaardnieuwelingen. Deze debuterende tuigpaarden zijn altijd grote publiekstrekkers en zij zullen weer strijden om de felbegeerde Beker van Ambt Delden. Vorig jaar kon Lambertus Huckriede uit Enschede met zijn nieuweling Hubert het gehele nationale deelnemersveld achter zich houden en voor deze winnaar werd na de uitermate spannende Grande Finale aan het einde van de avond dan ook het Twents Volkslied gespeeld zoals overigens al vele malen gebeurde.
Voorts zijn er diverse rubrieken voor oudere tuigpaarden met als hoogtepunt De Prijs der Besten. De tuigpaarden onder het zadel zorgen altijd voor veel spektakel maar het zal ook genieten worden van de Hackney’s. Van deze luxe concourspaardjes komen er ook nieuwelingen naar Ambt Delden maar daarnaast komen ook de ervaren wedstrijd-Hackney’s zich in diverse rubrieken aangespannen showen.
Ambt Delden staat bekend om haar trekpaarden. Die zijn er natuurlijk nu ook weer en de grotendeels plaatselijke rijders en rijdsters zullen met hun krachtpatsers weer met heel veel strijdbaarheid en overgave gaan voor de hoogste eer. Maar zoals elk jaar zullen de rijders en rijdsters van deze imponerende paarden het publiek ook nu weer verrassen met een fraaie show.
Dan komt er ook een aantal Frieze tuigpaarden naar Ambt Delden en zullen pony-rijdertjes van de ponyclub Deldenerbroek een mooie show verzorgen.

Deze unieke dag, die begint om 16.00 uur, mag u beslist niet missen.Deel dit bericht