Wout-Jan van der Schans en D'Angelo op Outdoor Vragender. Foto: Jeroen Spoolder

Van der Schans pakt met D’Angelo Grote Prijs op Outdoor Vragender

29 mei 2018

Een overvol programma had hij, maar dat weerhield Wout-Jan van der Schans er niet van om zaterdagmiddag de 1.40m Grote Prijs van Outdoor Vragender te winnen. Weliswaar met wat geluk, want zijn tijd werd tot vier keer aan toe verbeterd alleen maakten die ruiters een foutje in de allesbeslissende slotronde.

Geluk heb je soms nodig om te kunnen winnen, maar behalve de eerste prijs van 500 euro en de PSC Lichtenvoorde Trofee uit handen van gastheer Eric Morssinkhof heeft Wout-Jan van der Schans nog meer gewonnen. Het vertrouwen van zijn paard D’Angelo. “Hij had het vertrouwen wat kwijt geraakt op het hogere werk. Hij liep een paar 1.60m proeven en moest daarbij wat over zijn max springen. Vandaar een stapje terug. Vorige week in Wierden sprong hij al heel goed en nu weer”, vertelt de topruiter op PSCLichtenvoorde.nl.

De tweede prijs ging naar Peter Olthof met Dokyra Fortuna, die hij te rijden heeft gekregen van Jeroen Dubbeldam. Westendorper Roelof Bril deed het rustig aan in de barrage en zou vierde worden met Cuba Libre. Dennis van den Brink was wel acht seconden sneller met de kwaliteitsvolle Aonia Domain, maar zag de zege verdampen na de balk op de laatste hindernis. Ook thuisamazones Ester Blekkink op It’s Easy en Micky Morssinkhof op Elianca kregen een foutje in de barrage en werden zevende en negende.

Kortom, spannende sport in de elf ruiters tellende barrage. De geprezen Louis Konickx had een voortreffelijke proef uitgestippeld voor de 46 deelnemers. Het was niet zozeer de hoogte van het parcours, maar de uitdagende lijntjes die voor een mooie selectie zorgden. Het Paardensportcentrum Lichtenvoorde werd door talrijke buitenlanders bezocht, zelfs uit Istanbul en Rusland.

Meer winnaars

In de klasse ZZ op zaterdag ging de eerste prijs naar de Duitser Lukas Wilmsen-Himmes op Cadans, voor de Ierse ruiter Diamuid Howly op Midney. In het Z won de Duitse Elisabeth Boor op Quebec, gevolgd door Sven Peters met Don Diablo. De Spanjaard Carlos de Mollinedo won de klasse M met Fergus, waarbij Peter Olthof tweede werd. Op vrijdag werden de rubrieken gewonnen door Tani Joosten (klasse M), Jan Gohl (L), Joep Bronsvoort (B) en Chemaine Dupuis (BB).

Lees hier meer

Bron: PSC Lichtenvoorde / Wendy ScholtenDeel dit bericht