Veulenveiling Borculo krijgt recordprijzen voor springveulens

31 augustus 2017

Eliteveiling Borculo draaide woensdagavond op Paardensportcentrum Lichtenvoorde de beste veiling ooit. De gemiddelde prijs van de springveulens in Vragender kwam op 15.259 euro uit en Marvellous-Linn (v. Balou du Rouet) was de duurste met 46.000 euro. “Een topveiling”, straalt voorzitter Jan Markink. “En het mooiste is dat we niet alleen maar een uitschieter hebben, maar dat de veulens daaronder ook voor heel goede prijzen weggingen. De kopers boden vlot. Ik ben erg trots om voorzitter te zijn van deze veiling.”

“Het werd wel een hele dure avond”, lacht Sjors van der Hoydonck, geboren Belg en inmiddels woonachtig in Limburg.  Hij reisde voor het eerst af naar Veulenveiling Borculo met maar één doel. Hij zou niet zonder Marvellous-Linn (Balou du Rouet x Lux) vertrekken. Het bieden ging snel en op het laatst kreeg de Belg nog tegengas van Jan Schuttert. De hamer viel bij 46.000 euro.

“Ik zag dit veulen in de collectie en wist dat ik hier achter aan moest. We hebben uit dezelfde moeder twee halfzussen en een halfbroer van dit veulen. De oudste loopt 1.60 meter. Dus het is een bijzonder goede merrielijn”, vertelt Van der Hoydonck, die nauw samenwerkt met Loewie Joppen. “Hopelijk hebben we hiermee de toekomst in handen”, vult de springruiter aan.

Maar liefst 23 springveulens brachten 15.000 euro en meer op, waarvan er zelfs zes voor 30.000 euro en meer gingen wat nog nooit eerder in Nederland vertoond is.

Bron: Veulenveiling BorculoDeel dit bericht