René Plaggenburg had met zijn zwarte Welsh Cobs zijn officiële wedstrijddebuut op SWM Winterswijk.

[video] Achterhoekse winnaars op SWM Winterswijk

30 april 2017

Krista Sierink (Doetinchem), Henk-Jan Hiddink (Aalten), Freek Stronks (Winterswijk Kotten) en Jennifer Beskers (Winterswijk Kotten) zijn Achterhoekers die ieder een rubriek wonnen op SWM Winterswijk dit weekend.

Krista Sierink nam het in de rubriek pony-enkelspannen klasse L met pony Duke op tegen Britt Reuvers. Sierink had gisteren in de dressuur en vaardigheid al een behoorlijke voorsprong opgebouwd. In de marathon was ze iets langzamer dan Reuvers, maar de eindzege kon haar niet meer ontgaan. Henk-Jan Hiddink nam het in de rubriek pony-langspannen klasse M met zijnvierspan Welsh-schimmeltjes op tegen een tandem. Hij won alle drie onderdelen en dus ook de wedstrijd.

Freek Stronks bij de pony’s en Jennifer Beskers bij de paarden wonnen de impulsklasse. Freek stronks won de dressuur, bleef foutloos in de vaardigheid en zette vandaag ook de marathon op naam. Wim Dekkers volgde op iets meer dan een bal afstand. Bij de paarden klom Jennifer Beskers door een supersnelle marathon op van een vierde plek na de dressuur naar de eerste plaats in de einduitslag.

Grootste rubriek

In de grootste rubriek, de negen deelnemers tellende rubriek tweespan paarden klasse Z/FEI, won de Twent Tom Engbers na een tweede plaats in de dressuur, een derde plaats in de vaardigheid en de vierde stek in de marathon. Marathonwinnaar Loek Kramer werd tweede.

Bekijk hier alle einduitslagen
Bekijk hier de fotoreportage van Gerben Olthof

Video door Winterswijk.org

 

 

Bron: Hippisch Achterhoek
Tekst en foto: Daniëlle CarrièreDeel dit bericht