Lindy en Hummer

Vier Stal Deb-toppers naar Gelders kampioenschap

13 juli 2018
Danique en Diamond's Beau

Danique en Diamond’s Beau

Stal Deb kwam met vier pony-combinaties aan de start van de drie selectiewedstrijden dressuur van de Kring Achterhoek Oost. De laatste selectiewedstrijd was op 7 juli in Aalten, waar de Wooldse stal één kringkampioen en drie reservekampioenen uit haar gelederen gekroond zag worden. Alle vier combinaties hebben zich dan ook geselecteerd voor deelname aan de gelderse kampioenschappen op 4 augustus in Steenderen.

Danique Scholten werd met Diamond’s Beau Kring Kampioen in de klasse M1 cat. A/B en met Santo’s Flame Reserve Kampioen M1 cat. D/E. Diamond’s Beau liep een mooie laatste selectieproef in Aalten. Dit was goed voor 189,5 punten. Daarmee behaalden ze de 1e plek in de selectieproef. Dit betekent dat de kleine prinses wederom Kring Kampioen is geworden. Vier maanden geleden liep Beau nog op het NK in de klasse B, nu mag ze als Kring Kampioen naar het Gelderse Kampioenschap in de klasse M1 cat. A/B.

Danique en Santo's Flame

Danique en Santo’s Flame

Santo móest eerste worden

Santo’s eerste twee selectieproeven waren niet zijn beste proeven. Tijdens de tussenstand stonden Danique Scholten en Santo 15 en laatst van de klasse M1 cat. D/E. Er was maar één klein kansje om zich op de valreep nog te kunnen plaatsen voor de Gelderlandse Kampioenschappen. Dat betekende, eerste worden tijdens de laatste selectieproef in Aalten. Santo liep een foutloze proef, dit leverde 201 punten en daadwerkelijk een 1e prijs op!

Lynn en Flynn

Zora en Flynn's Fire

Zora en Flynn’s Fire

Zora Lynn Ouwersloot en Flynn reden in Aalten 206 en 195 punten bij elkaar. Samen goed voor een 1e en een 2e plek. Voor de eind uitslag
betekent dit dat ook deze toppers als Reserve Kampioen zijn geselecteerd voor het Gelderse Kampioenschap in de klasse L2 cat. D/E.

Kleine Hummer

Maar wat die grote meiden kunnen… kan onze kleine underdog van 84 cm groot ook! Lindy Slagter en Fast Furious Hummer scoorden 200,5 en 205 punten in Aalten en behaalden daarmee twee keer de 1e plek. Hummer en Lindy hebben de selectie afgesloten met de titel Reserve Kampioen, in de klasse B cat. A/B.

“Op 4 augustus 2018 zullen wij, van Stal Deb, met 2 trailers, 4 knappe pony’s en 4 zenuwachtige, maar strijdlustige amazones afreizen naar Steenderen”, besluit eigenaresse Debby van de Vorle trots.

Bron: Stal Deb


Alle selectie-uitslagen van de Stal Deb-pony's

1e selectie Barchem
Danique en Diamond’s Beau 1e met 188,5
Danique en Santo’s Flame 10e met 166
Zora en Flynn’s Fire 2e met 197
Lindy en Fast Furious Hummer 2e met 187,5

2e selectie Eibergen
Danique en Diamond’s Beau 2e met 167
Danique en Santo’s Flame 5e met 179
Zora en Flynn’s Fire 4e met 196
Lindy en Fast Furious Hummer 2e met 196

3e selectie Aalten
Danique en Diamond’s Beau 1e met 189,5
Danique en Santo’s Flame 1e met 201
Zora en Flynn’s Fire 2e met 195
Lindy en Fast Furious Hummer 1e met 200,5

Uitslag selectie:
Danique en Diamond’s Beau Kring Kampioen klasse M1 cat. A/B
Danique en Santo’s Flame Reserve Kampioen M1 cat. D/E
Zora en Flynn’s Fire 2e met 195 Reserve Kampioen L2 cat. D/E
Lindy en Fast Furious Hummer Reserve Kampioen B cat. A/BDeel dit bericht