Vincent Geerink en Beaumont

Vincent Geerink tweede in Grote Prijs Wierden

4 juni 2017

De derde editie van het internationaal springconcours Outdoor Wierden werd gisteren getrakteerd op een winnende Gerco Schröder in de 1.45m Roelofsen Horse Trucks Grote Prijs. De Twentse topruiter zat daarmee Vincent Geerink uit het Achterhoekse Gelselaar in het vaarwater, die zijn allereerste Grand Prix hoopte te winnen.

Na stralend mooi weer zette een hoosbui net voor aanvang van de Grote Prijs de piste volledig blank en werd de aftrap uitgesteld met driekwartier. Ondertussen werd het parcours aangepast. “De oxers minder breed en de snelheid veranderd. De ruiters mochten er tien seconden langer over doen dan op een droge bodem. We wilden geen ongelukken en die zijn ook niet gebeurd”, vertelt parcoursbouwer Marinus Vos. “Ik had nog wel een half uur willen wachten met de Grote Prijs, tot de bodem zich hersteld had maar de ruiters wilden van start.”

Maud Roosendaal vierde

Achttien kwamen er terug voor de barrage. “Ik heb nog nooit zo hard gereden”, vertelt de Achterhoekse Maud Roosendaal die als eerste foutloos bleef en vierde zou worden. Haar 16-jarige Universo (v. Celano) kwam op het NK geblesseerd uit de baan en liep dit weekend pas weer zijn eerste concours.

Dankzij de efficiëntere sprongen van Beaumont (v. Vermont) dook Vincent Geerink net onder haar tijd, maar zag deze verbeterd worden door Gerco Schröder op de negenjarige Glock’s Debalia (v. Numero Uno).

Video Vincent Geerink

Bekijk hier de uitslag

Bron: Outdoor WierdenDeel dit bericht