264 Jumper Verdi (Verdi x Fuego du Prelet). Foto: Henk Smalbraak

UPDATE: KWPN aangewezen Jumper Verdi naar Beijing

2 februari 2017

Op de eerste dag van de KWPN Hengstenkeuring in Den Bosch werden gisteren 1 februari 2017 31 springhengsten aangewezen. Onder hen Jumper Verdi (Verdi x Fuego du Prelet), een volle broer van First Verdi, die in 2013 werd goedgekeurd als KWPN-hengst en vorig jaar als sportpaard naar Amerika werd verkocht. Jumper Verdi zag het levenslicht in de stallen van André Weernink in Neede en heeft Rinus Blom als geregistreerde. UPDATE: op de KWPN Select Sale op donderdag werd hij voor 48.000 euro verkocht naar Beijing.

De op 13 april 2014 geboren bruine Jumper Verdi werd door Weernink gefokt uit de ster- en PROK-merrie Votti Lotti (v. Fuego du Prelet). Deze merrie bracht dus al een goedgekeurde KWPN-hengst, namelijk First Verdi, die inmiddels internationaal 1,30m springt. Ook is ze de moeder van het internationale 1,40m-springpaard Durango (v. Warrant).

Sportstam

Votti Lotti is een dochter van de ster- en prestatiemerrie Ielottie (Voltaire x G.Ramiro Z). Zij staat onder meer te boek als de moeder van het Grand Prix-springpaard Richmond W (v. Burggraaf) van de Zweed Henrik Lanner en de grootmoeder van het 1,60m springpaard Wiesielottie (v. Rash R) van Willem Greve.

Uit hetzelfde lijntje komen onder meer ook de goedgekeurde KWPN-hengst Amadeus (v. Guidam) – tevens 1,50m-springpaard – en de internationale Grand Prix springpaarden Jarno W (v. Notaris), Lazuli (v. Nimmerdor), Tennessee W (v. Concorde), Vindicat W (v. Guidam) en Woklahoma (v. Sheraton).
Bekijk hier de volledige merrielijn

Stal Geerink

Ook Stal Geerink uit Gelselaar kreeg gisteren als mede-eigenaar een hengst aangewezen voor het verrichtingsonderzoek . Deze Jamal E.B. (Action Breaker x Diamant de Semilly) werd geboren in de stallen van G. & L.F.O. ter Harmsel-Zanderink in Enter (Twente), die tevens mede-eigenaar zijn gebleven.

© Daniëlle Carrière voor Hippisch Achterhoek, overname zonder bronvermelding niet toegestaanDeel dit bericht