Henk-Jan Hiddink. © Gerben Olthof Driving Images

Welsh-schimmeltjes domineren op Marathon Kotten

15 mei 2017

Niels Oonk stuurde zijn tweespan Welsh-schimmeltjes naar het beste resultaat op Marathon Kotten op zondag 14 mei. Met slechts 47 strafpunten was Oonk de algeheel dagwinnaar. Maar ook het tweede resultaat van de dag was voor een menner met witte Welshjes. Henk-Jan Hiddink stuurde zijn vierspan pony’s naar 51,4  strafpunten en een zege in de langspanrubriek.

Oonk won de rubriek enkel- en tweespannen pony’s wedstrijdklasse. Hij was foutloos in de vaardigheid en supersnel in de marathon. Tweede in de rubriek werd Fred Avezaath. Hij en Oonk waren de enigen in de rubriek die de vaardigheid foutloos reden. In de marathon had Avezaath de vijfde tijd van zeven deelnemers.

Paarden

Ook de tweespanrubriek paarden wedstrijdklasse telde zeven deelnemers. Hier was Renate Höfkes, ondanks een bal in de vaardigheid, de beste met 53,4 strafpunten. Tweede werd Rob Klomps met 61,8 strafpunten. Bij de enkelspannen won Raymond van de Vorle met 66,65 strafpunten.

In de hobbyklasse pony’s was André te Molder de winnaar met 58,4 strafpunten. Liza Aarnink werd tweede met 63 strafpunten. Nienke Breukers won de vaardigheid.

Uitslag »

 

 Deel dit bericht