Theo Timmerman op Driving de Achterhoek 2016. ©Gerben Olthof

Wereldtop op tweede editie Driving de Achterhoek

24 januari 2017

Na een eerste, succesvolle Driving De Achterhoek in februari 2016, organiseert Stichting Horse Driving Achterhoek op 11 februari 2017 de tweede editie van dit unieke paardensportevenement. “Na de grote opkomst tijdens de eerste editie van Driving De Achterhoek waren we het als bestuur unaniem eens; er komt een vervolg”, aldus Gerben Olthof, mede-organisator van Driving De Achterhoek.

“De onderlinge strijd tussen de wereldtop van het mennen, aangevuld met de top van Nederland, was zinderend en uiterst spectaculair. Tel daar eens bij de perfecte en ruime locatie van het Paardensportcentrum Lichtenvoorde, dat maakt van Driving De Achterhoek de toekomst voor de Nederlandse indoor-mensport”  “De formule die het evenement interessant maakt voor toeschouwers en deelnemers is een combinatie van laagdrempelighheid voor het publiek en de wedstrijd die wordt georganiseerd volgens de reglementen van de indoor World Cup. Dit jaar is Driving De Achterhoek twee weken voor de WK World Cup finale, wat het de ultieme generale repetitie maakt voor iedere World Cup deelnemer.”

De opzet van Driving De Achterhoek is relatief eenvoudig: Menners rijden een kegeltjesparcour met ca 10 poortjes. In dit parcours zijn tevens 3 hindernissen opgenomen. De rijder die in 2 manches de snelste totaaltijd weet te noteren, met zo weinig mogelijk fouten, is winnaar in zijn / haar klasse.

Voor deze avond betreden drie categroriën de arena: Tweespan Paarden, Vierspan paarden en Vierspan pony’s. De deelnemende rijders nemen allen deel aan internationale wedstrijden.

Laagdrempelig

Voor toeschouwers en mensportliefhebbers is Driving de Achterhoek de gelegenheid om de rijders van dichtbij te aanschouwen. Robert Paul Abbink, voorzitter en speaker tijdens Driving De Achterhoek: “Op World Cup wedstrijden zijn menners een neven-activiteit, tijdens Driving De Achterhoek zijn ze de hoofdrolspelers. En bij ons kunnen de toeschouwers rustig over het terrein lopen en een praatje maken met de deelnemers. Als organisatie proberen we de wedstrijd voor de toeschouwers vooral laagdrempelig en goedkoop te houden”.

Met behulp van sponsoring en subsidies probeert de organisatie de entree gratis te houden. Wil men echter relaxed van de topsport genieten, kan met een zitplaats bemachtigen op de tribune tegen een gering bedrag.

De eerste editie, 20 februari 2016

“We waren trots op wat we, samen met het Paardensportcentrum Lichtenvoorde, vrijwilligers sponsoren en de Gemeente Oost Gelre, binnen 12 weken organisatie hadden neergezet. Het was flink aanpoten, maar na afloop van de eerste editie konden we concluderen dat we een mensportevenement met potentie hadden neergezet, en dat we dit in de toekomst moeten herhalen”, aldus Robert Paul Abbink. Dat bij zowel de Vierspan paarden als bij de tweespan paarden de eerste prijzen naar de Hongaren zijn gegaan hoort bij de sport. “Het is een momentopname, diegene die over de 2 manches het scherpste rijdt zal uiteindelijk winnen”.

Enkele aanpassingen voor 2017

In 2017 worden er meer tribuneplaatsen gebouwd en is de toegang tot de tribune verbeterd. Tevens is de VIP lounge aangepast en zijn er speciale staantribunes voor een beter zicht op de piste.

Nieuw dit jaar is de categorie Vierspan pony’s. Deze klasse is ook in het world cup kampioenschap nieuw opgenomen.

Wat niet veranderd is de uitgebreide verloting van paardensportbenodigdheden en de Achterhoekse gezelligheid.

Wat u moet weten over editie 2017

Driving De Achterhoek wordt verreden op 11 februari 2017. De eerste rijder gaat van start om ca. 18:30 uur. De avond wordt afgesloten met een gezellige afterparty voor deelnemers, toeschouwers en medewerkers.

Toegang tot de hal en staanplaatsen zijn gratis, zitplaatsen op de tribune kosten EUR 10,- in de voorverkoop en EUR 12,50 aan de kassa (mits voorradig). Meer informatie hierover op www.drivingdeachterhoek.nl.

Driving de Achterhoek

Extra informatie

Een recente lijst met deelnemers kunt u vinden op de website www.drivingdeachterhoek.nl.

Het parcours, in de piste van ca. 45 x 65 meter, wordt op deze avond verzorgd door internationaal parcoursbouwer Johan Jacobs. De rijders rijden volgens het FEI World Cup reglement.

Bron: Persbericht Driving de AchterhoekDeel dit bericht