Mieke Naberink en Chesspoint

Werken en trainen bij Van Silfhout werpt vruchten af voor Mieke Naberink

1 april 2018

Mieke Naberink en Chesspoint (v. Westpoint) wonnen vorig weekend met 70% de Prix St. Georges én met 67,43% de Intermédiaire I op de Subtopwedstrijd in Zevenaar. Topscores, die Naberink mede dankt aan haar nieuwe baan bij Stal van Silfhout, waar ze dan ook traint.

Knieblessure

De 20-jarige amazone blesseerde in februari nog haar knie tijdens een skiongeluk. Twee weken later kwam ze, tegen het advies van de fysiotherapeut nog aan de start van het KNHS Kampioenschap L2 dressuur met Isalita Roos (v. Cupido). Het stel werd twaalfde  met 65.6%. ‘Ons jonge paard liep netjes, maar had twee keer een onvoldoende erbij vanwege de wat minder handige voorbereiding’, zegt Mieke’s moeder Ellen Naberink.

Bekijk hier het interview dat Mieke Naberink gaf aan Top Talent Dressage

Scores omhoog

Ondanks de blessure gaan de scores van Mieke de laatste tijd flink omhoog. In december stopte Naberink met haar studie die ze in december was begonnen, omdat dit toch niet de richting was die ze op wilde. Ze nam een tussenjaar waarin ze drie dagen in de week bij Stal van Silfhout werkt en ook traint met Chesspoint. In het tussenjaar kan ze dan ook uitzoeken welke studie ze daarna wil gaan volgen.

Ook volgt de amazone via het belofteplan lessen bij Patrick van der Meer.

Bron: Hippisch AchterhoekDeel dit bericht