Wim ten Pas genomineerd voor titel Hippisch Ondernemer

29 juli 2016

Paardenopfokbedrijf Wim ten Pas is één van de drie bedrijven die genomineerd is voor de titel Hippisch Ondernemer van het Jaar. Op vrijdag 9 september wordt op de Horse Event Ondernemersdag in Ermelo voor de twaalfde keer de Hippische Ondernemer van het Jaar bekend gemaakt. De andere twee kandidaten voor de eindronde zijn: Ponymanege Equito in Amstelveen en Stal ’t Hofstee in Lattrop. Zij worden momenteel aan de tand gevoeld door een deskundige jury.

Paardenopfokbedrijf Wim ten Pas is een paardenopfok in de Achterhoek aan de rand van Winterswijk en biedt plaats voor 450 paarden. Het bedrijf beschikt over 180 hectare weiland die deels grenzen aan het hoofdterrein en deels in de directe omgeving liggen. Alle percelen staan onder dagelijks toezicht. De groepen worden ingedeeld op geslacht en leeftijd, binnen de groepen moet sprake zijn van rust zodat de paarden zich optimaal kunnen ontwikkelen.

Deze bedrijven worden onder meer aan de hand van de volgende criteria beoordeeld: klantgerichtheid van de onderneming, onderscheidend vermogen, creativiteit en innovatief karakter, aandacht voor kwaliteitsverbetering (dierwelzijn en veiligheid), deelname aan collectieve regelingen binnen de sector, personeelsbeleid en bijscholing, het behaalde en te verwachten financiële rendement. De winnaar van het afgelopen jaar was Team Nijhof uit Geesteren.

De winnaar van de verkiezing wordt bekend gemaakt tijdens de Horse Event Ondernemersdag, die jaarlijks wordt bezocht door meer dan 600 hippische ondernemers.

Bron: KNHSDeel dit bericht