Winterswijk en Aalten gaan voor 230 km aansluitend routenetwerk

3 februari 2019

Zowel de gemeente Aalten als Winterswijk hebben in december 2018 opdracht gegeven aan de Stichting Ruiteren & Mennen om een nieuw routenetwerk aan te leggen.

Het netwerk in Aalten (90 km) en Winterswijk (140 km) wordt ingericht op basis van knooppunten, zoals we ook bij het wandelen en fietsen kennen. Het wordt zo veel mogelijk geschikt voor zowel ruiters als menners.

Om de kosten beperkt te houden en de betrokkenheid van de lokale verenigen te vergroten is afgesproken dat de aanleg door lokale vrijwilligers wordt uitgevoerd. Ook het onderhouden van de routestructuren na oplevering wordt vooraf goed geregeld, waardoor de kwaliteit gedurende langere tijd wordt gewaarborgd.

Het heeft vele jaren van lobby gekost maar eindelijk kan de eerste schop de grond in. Vrijwilligers van Ruiteren & Mennen, Ruiter & Koetsier Winterswijk, Hippisch Centrum De Achterhoek, De Koetsiers Aalten-Dinxperlo, De Grensruiters Dinxperlo en de Paardensportvereniging Aalten zijn volop aan de slag zodat in het voorjaar 2019 alles klaar is.

Beide gemeenten hebben bovendien aangegeven dat het nieuwe netwerk moet voldoen aan het onlangs gepresenteerde NHRP kwaliteitskeurmerk.

Bron: Nieuwsbrief Ruiteren & MennenDeel dit bericht