Theo Timmerman. © Gerben Olthof

WK Vierspannen: teamgoud en vijfde plek voor Theo Timmerman

4 september 2016

Theo Timmerman (Varsseveld) is vijfde geworden op het WK Vierspannen op Outdoor Brabant in Breda. Het Nederlandse vierspanteam, met naast Timmerman ook IJsbrand Chardon (Den Hoorn) en Koos de Ronde (Zwartewaal) heeft voor de vijfde opeenvolgende keer goud gewonnen.

Titelverdediger Boyd Exell uit Australië, maar woonachtig in Valkenswaard, won voor de vierde keer op rij individueel goud. IJsbrand Chardon won de zilveren medaille, het brons ging naar Koos de Ronde.

Na een vijfde plek in de dressuur, klom Timmerman gisteren in de marathon een plekje op, naar de vierde plaats. “De marathon liep goed vandaag”, zegt hij op Facebook. “De paarden waren fantastisch. We hebben genoten van de wedstrijd en eindigden vandaag op de zesde plek. Daardoor zijn we naar de vierde plaats opgeklommen.”

vandaag in de vaardigheid was het alleen Boyd Exell, die daarmee alle onderdeelen won, die foutloos wist te blijven. Timmerman liet twee balletjes rollen en had ook tijdfouten, waardoor hij weer een plekje zakte in de einduitslag.

Bekijk hier de indviduele uitslag
Bekijk hier de teamuitslag

Bron: KNHS en Hippisch Achterhoek 


FacebookDeel dit bericht