Wormgoor: ‘Show moet weer show worden’

12 oktober 2016

De eerste editie van de East Cymru Youngstock Show, een keuring voor Welsh Pony’s en Cobs van veulen tot en met 3 jaar, vindt plaats op 13 november 2016 in Manege de Gompert in Hengelo (G.). Kosten nog moeite zijn gespaard om er een heuse show van te maken. “We zouden graag zien dat de zogenoemde Welsh-shows weer shows worden”, zegt mede-organisator Yorick Wormgoor. De gerenommeerde Welsh-fokker Jack Bowerman komt vanuit Wales naar de Achterhoek om als jurylid te fungeren.

“We hebben deze Welsh Show georganiseerd met de speerpunten sfeer en plezier in ons achterhoofd. De essentie van showen is dat het voor iedereen leuk moet zijn. Of je nu wint of niet”, zegt Wormgoor. Bij ‘we’ heeft Yorick het over nagenoeg het hele gezin Wormgoor uit Zelhem. Vader en moeder Erna en Henk, zussen Jessy en Cindy en broer Davy. Daarnaast behoren ook Cindy Masselink, Henriette van Muiswinkel en Sandra Jansen tot de organisatie.

Spotlights en Champagne

Om het plezier en de sfeer nog eens extra te benadrukken worden de kampioenschappen ’s avonds bij sfeerlicht inclusief spotlights en een galatintje gehouden. Er worden heel mooie en bijzondere prijzen uitgereikt. “Bijvoorbeeld dekens en prachtige beeldjes”, zegt Yorick. Bovendien is er is veel muziek inclusief een liveoptreden en wordt er champagne en hapjes geserveerd.

De organisatie richt zich puur op het organiseren en neemt zelf niet met pony’s deel aan de keuring. Deelname is open voor Welsh-pony’s die geregistreerd zijn in de verschillende Welsh-stamboeken in Nederland en daarbuiten. “De show is voor iedereen die achter ons initiatief staat om weer te showen omdat het leuk is”,  benadrukt Yorick.

Jack Bowerman

Over het Jurylid Jack Bowerman vertelt Yorick Wormgoor: “Jack Bowerman is een zeer bekende showman die uit Welshpony-land Wales komt. Hij weet precies hoe het spelletje werkt. Zelf heeft hij op alle grote shows in Wales kampioenschappen behaald.”

Jack Bowerman

Welshman Jack Bowerman jureert op The East Cymru Youngstock Show.

Opgeven kan tot 30 oktober

Bron: Hippisch Achterhoek
Auteur: Daniëlle CarrièreDeel dit bericht