Wouter Hermelink met Donna. Foto: Herman Kettering

Wouter Hermelink en Colette Bruin veroveren Bollert Brons

27 september 2016

Wouter Hermelink bij de paarden en Colette Bruin bij de pony’s hebben het Bollert Brons 2016 gewonnen op de Samengestelde Wedstrijd in Gelselaar. Wouter en zijn paard Donna hadden het beste resultaat in de klasse M. Colette en haar pony Secret Benny wonnen de klasse Z.

In de dressuur scoorde Wouter – uitkomend voor de organiserende vereniging de Pasruiters uit Neede – 191 en 194,5 punten en stond met 53,6 strafpunten tweede in de tussenstand. In het springen en de cross kwamen daar geen strafpunten meer bij. Dat leverde hem niet alleen de overwinning in zijn ring op, maar dus ook het Bollert Brons. Bovendien werd hij Gelders kampioen M samengesteld. Tweede werd Bianca Hol met Sweet Dreams, gevolgd door de winnaars van SGW Gorssel: Joanne Spliethof met Dansa.

Winnares in de andere M-ring was Charlotte Kleinsman met Beiten’s Dredlock met 64,9 strafpunten.

Colette en Secret Benny

Voor Colette Bruin en Secret Benny was de dressuurscore van 55,5 strafpunten tevens de eindscore nadat ze verder zonder fouten het springparcours en de cross hadden gereden. Dit betekende winst in de klasse Z pony’s en dus ook het Bollert Brons.

Elise Otto en Orchid’s Megan wonnen de klasse M pony’s. Ze scoorden maar liefst 211 en 213 punten in de dressuur en waren foutloos in het springen en de cross. Daarmee bleven ze op de dressuurscore van 44 strafpunten staan. Tweede werd Willemijn van Zand met Chanel, die daarmee tevens Gelders kampioen werd. Derde werd Else Pinkert met Bink.

Bekijk hier de uitslagen van zaterdag
Bekijk hier de uitslagen van zondag

Bron: Hippisch Achterhoek

 


 

Meer (links naar) foto’s staan op de Facebook-pagina van de PasruitersDeel dit bericht