Melissa Valken met Felony en Tessa Delger met Cindi. Foto: WR&PC

WR&PC-amazones Melissa en Tessa gescout voor beloftetrainingen

10 oktober 2016

Op vrijdagavond 30 september en zaterdag 1 oktober werden er bij stal Seren in Vorden (dressuur) en bij de KNHS in Ermelo (springen) zo’n 134 dressuur- en 50 springtalenten beoordeeld. Van de WR&PC werd zowel bij de dressuur als bij het springen een amazone geselecteerd om de beloftetrainingen van de KNHS Regio Gelderland/Flevoland te gaan volgen.

Melissa Valken, die binnenkort Z1 dressuur gaat starten, beet op vrijdagavond de spits af bij de dressuur. Tijdens het inrijden werden de dressuurruiters al beoordeeld op de manier van losrijden en hoe er met het paard/de pony werd omgegaan. Daarna werd er in 2 ringen naast elkaar door de scouts een training gegeven van ongeveer 30 minuten. Er werd o.a. gekeken of de ruiter instructies kon opvolgen en hoe dat van invloed was op de pony. Felony liep fijn en deed goed haar best met als resultaat een goede beoordeling met als kers op de taart de opmerking “er zit nog veel meer in”. En dat mogen ze laten zien want zondagavond kregen zij een mailtje met daarin de brief dat ze geselecteerd zijn.

Tessa en Cindi

Op zaterdag was Tessa Delger, die uitkomt in de klasse L, bij het springen aan de beurt. Vooraf kon het parcours verkend worden en dit bleek tijdens het lopen toch lastiger dan gedacht. Er zaten een paar geniepige gebroken lijnen naar beide kanten in, bijvoorbeeld naar een waterbak en er was een dubbelsprong met afstand van 1 tot 2 galopsprongen. Na het inrijden werden Tessa en Cindi naar binnen geroepen. Ze konden eerst even rond rijden en mochten daarna aan het parcours te beginnen. Cindi had er zin in en ze maakten een paar mooie sprongen. Op de voorlaatste hindernis vloog er een balk af, voor de rest ging het prima.

De scout was zeer tevreden met wat hij gezien had en gaf geen tips om te verbeteren. Daarna werd het parcours nog een keer gesprongen. Dit ging nog beter dan de eerste keer en de scouts waren tevreden met wat zij gezien hadden. Dit resulteerde in een protocol met op nagenoeg alle punten een score van ruim voldoende. En dat het goed ging kregen ook zij via de mail na een lange zondag te horen, ook Tessa en Cindi zijn geselecteerd.

De trainingen

Melissa en Tessa krijgen nu samen met de overige geselecteerden 10 trainingsavonden. Tijdens de dressuurlessen krijgen 2 combinaties gedurende 45 minuten les. De springruiters met 4 combinaties een uur. Daarnaast worden de deelnemers, deels samen met de ouders/begeleiders, ondersteund door Mental Coach Milou Aten en Ruiterfitheid- en Flexchairtrainer Lotte van Walsteijn. Tevens wordt er in december voor de dressuur combinaties een tussentijdse evaluatieproef verreden (proef van de maand januari) en voor de springcombinaties een evaluatieparcours.

Bron: Paardensport Gelderland en WR&PCDeel dit bericht