Tessa Delge met Cindi (archief WR&PC)

WR&PC ziet leden naar kringkampioenschap rijden

26 juni 2017

In Barchem werd de laatste selectiewedstrijd voor Kring Achterhoek Oost verreden. Diverse leden van WR&PC sleepten afgelopen weekend het kringkampioenschap binnen en kunnen zich daarmee opmaken voor de Gelderse Kampioenschappen die volgende maand in Wezep worden verreden. 

Bij de paarden kwam Florentine Rootveld met haar paard Gentle-Wish in de Z1 dressuur in actie. Haar secuur gereden proef leverde haar 66.23% op waarmee ze niet alleen de eerste prijs pakte, maar ook het kringkampioenschap op haar naam schreef.

Roos van der Hoek kon dit weekend ook volledig vertrouwen op haar paard Trust Me in de B-dressuur. Ze reden samen 217 en 212,5 punt bij elkaar wat twee keer een eerste prijs opleverde.

In het BB springen galoppeerde Anouk Siebelinkmet Gillmore naar de derde prijs met 66,5 stijlpunten.

Dames Oonk selecteren zich voor Gelderse 

Danique, Britt en Thirsa Oonk scoorden punten in de dressuur en bij het springen. Danique en Britt startten in de Z2 dressuur en wisten daar beide een winstpunt te behalen. Thirsa noteerde in de M1 dressuur drie winstpunten, terwijl in het B-springen haar foutloze rondje werd gewaardeerd met 75 punten voor stijl. De drie dames wisten hiermee kringkampioen te worden en Thirsa zelfs twee keer. Dit betekent dat ze doorgaan naar de Gelderse Kampioenschappen in hun klasse dressuur en Thirsa tevens voor het springen.

Berg kringkampioen

Anne Berg reed in de klasse L2 dressuur met haar pony Sylvester naar het kringkampioenschap. Tessa Delger mag zich met beide pony’s opmaken voor de Gelderse kampioenschappen. Met Poppings Annabell reed de amazone in de klasse B dressuur naar een zesde prijs met 195,5 punten en in de L1 met haar pony Cindy naar een zesde prijs met 191,5 punten.

Hogeslag naar Horka Cup finale

Chelsea Hogeslag deed met haar pony Practical Magic in de springring goede zaken door derde en vierde te worden in respectievelijk het BB- en het B springen. Daarnaast bemachtigde ze een ticket voor de Horka Cup finale. Mara te Hofsté pakte in het Z springen met haar pony Vannity de zege, terwijl Liza Aarnink haar pony Twister er goed aan had staan door in de L1 dressuur derde te worden met 192 punten.Deel dit bericht