Yvet Nijhof met Diego KNHS kampioen eventing

23 oktober 2016

Yvet Nijhof uit Neede is met Diëgo KNHS kampioen eventing geworden in de klasse L categorie C op zaterdag 23 oktober 2016 op SGW Barchem. Yvet heeft een goed seizoen, want ze won op het Achterhoeks Hippisch Festijn vorige maand ook al de finale van de Anemone Horse Trucks Bokaal met Wonders Wembley.

Yvet was derde na de dressuur en voegde geen strafpunten aan haar dressuurscore toe, wat haar de eindzege opleverde. Nijhof maakte bovendien met Loïs Joosse (Roos V/d Dukershoeve), Lobke Smit (Rebelle) en Mimi Baauw (Juffie) ook deel uit van het winnende equipe op SGW Barchem.

Hendrik Jan Arendsen Readt was de ontwerper van de crosshindernissen aan de voet van de Lochemseberg. Een van de nieuwe ‘bezienswaardigheden’ was het ‘Spinnenweb’; niet alleen een mooie hindernis, maar ook een uitdaging voor de deelnemers.

Achterhoekse zeges

Naast verschillende KNHS Kampioenschappen, werd in Barchem ook een samengestelde wedstrijd in de reguliere klassen verreden. Een Achterhoekse overwinning was hier voor Henk Klein Braskamp uit Ruurlo en lid van de Hamelandse Ruiters uit Geesteren. Met Venus won hij op zaterdag de klasse L door als enige foutloos en binnen de tijd te springen en te crossen en dus op zijn dressuurscore te eindigen.

Kim Kleine van RV Ruurlo werd op zondag eerste in de klasse L met Eddie, terwijl Aniek Oosterink en Bravour van Ponyclub Hummelo zegevierden in de B-DE.

Chinese deelname

SGW Barchem had ook nog een internationaal tintje door de deelname van de vijf Chinese ruiters die trainen bij Tim Lips.

Bekijk hier alle uitslagen van zaterdag
Bekijk hier alle uitslagen van zondag

Bron: Hippisch AchterhoekDeel dit bericht