Zaterdag nieuw opgezette centrale keuring KWPN Gelderland

28 juni 2018

De nieuw opgezette CK van KWPN Gelderland vindt over twee dagen plaats in Ermelo. De deelenemers en het programma zijn bekend.

“We hebben ons best gedaan”, zegt voorzitter Ton Lautenschutz in zijn voorwoord. “Na lang en intensief overleg met de hoofdinspectie en het hoofdbestuur en na uitgebreide gedachtewisseling in de KWPN-ledenraad organiseren we dit jaar voor het eerst de CK nieuwe stijl. De leden van alle Gelderse afdelingen hebben zich ook uit kunnen spreken over het te volgen pad. De vrijwel unanieme conclusie was dat de springpaardenfokkers graag deze nieuwe opzet wilden proberen. Voor de dressuurpaardenfokkers blijft het nog zoals het al jaren was.”

Mini-CK

De voorzitter van KWPN regio Gelderland vertelt verder: “Voor de springpaarden fokkers is in de nieuwe opzet het traject veranderd. Inhoudelijk echter is het keurings-/selectietraject exact hetzelfde gebleven. Op verschillende locaties een stamboekkeuring. Daar kan uw merrie ster worden. Vervolgens, en dat is de nieuwe opzet, volgt er op dezelfde dag een zgn. mini-CK. Uw merrie kan dan op dezelfde dag, na de stamboekkeuring (voorlopig-) keur worden. En op die mini-CK kan uw merrie worden aangewezen voor de kopgroep. Deze kopgroep zal worden gepresenteerd op de grote CK in Ermelo. Daar kan uw merrie meedingen naar de titel Gelders- springkampioen en eventueel uitgenodigd worden om te verschijnen op de NMK.”

Aan dit kampioenschap dat omstreeks 14.30 uur plaats vindt, doet ook een ‘Achterhoekse’ merrie mee. Het gaat om de driejarige Kantarina (Cardento x Tangelo van de Zuuthoeve) van fokker De Radstake.

Programma

Ring 1
9:00 3 jarige stermerries dressuur groep 1 t/m 4
10:45 Pauze
11:05 3 jarige stermerries dressuur groep 5 t/m 9

Ring 2
9:30 8 jaar en ouder stermerries dressuur
10:00 4 t/m 7 jarige stermerries dressuur groep 1 t/m3
11:20 Veulens springen, HV daarna MV
11:40 Veulens dressuur, HV daarna MV

Middagprogramma
13:15 Begin middagprogramma met openingswoord voorzitter
13:20 Kampioenschap 4/7 jr stermerries dressuur
13:35 Kampioenschap veulens springen, merries en hengsten
13:45 Huldiging fokker van het jaar Gelderland
13:55 Presentatie beste 5 en 6-jarigen Pavo Cup
14:15 Kampioenschap veulens dressuur, merries en hengsten
14:30 Kampioenschap 3 jr stermerries springen
14:45 Presentatie beste 4 jarigen Pavo Cup
15:00 Kampioenschap 3 jr stermerries dressuur en kampioen 3j en 4/7jDeel dit bericht