Zondag eerste selectie Achterhoek Anemone Horsetrucks Bokaal

28 juni 2017

De springcompetitie voor ponyruiters om de Achterhoek Anemone Horse Trucks Bokaal gaat weer van start. Op zondag 2 juli wordt de eerste wedstrijd in Varsseveld verreden en de ponyreeks sluit op 17 september af met de finales tijdens het Achterhoeks Hippisch Festijn in Varsseveld.

Zoals gewend zorgt Anemone Horse Trucks voor goed gevulde prijzenenveloppen, dekens en dekjes tijdens de finales klasse L en klasse M/Z/ZZ, maar de topdrie uit de kleine en grote finale worden dit jaar extra beloond. Zij worden uitgenodigd voor een springclinic van niemand minder dan Grand Prix-springruiter Karim El Zoghby, die al drie keer aan de Olympische Spelen deelnam voor zijn geboorteland Egypte. De clinic wordt op een nog nader te bepalen datum georganiseerd op het Paardensportcentrum Lichtenvoorde.

Stimulans ponyspringsport

De Achterhoek Anemone Horse Trucks Bokaal is in het leven geroepen om de ponyspringsport op regionaal niveau een extra stimulans te geven. De finales vinden op het hoofdterrein plaats van het Achterhoeks Hippisch Festijn en worden altijd druk bezocht. “Afgelopen jaren zag je dat de ponyruiters dat best spannend vonden, al die toeschouwers, maar het is juist goed voor hun ontwikkeling dat ze daar mee om leren te gaan”, vertelt initiatiefneemster Wendy Scholten.

Sponsor Bert van Kooten van Anemone Horse Trucks was vanaf de eerste editie razend enthousiast. “De jeugd is ontzettend belangrijk en moet je stimuleren om zich te ontwikkelen tot goede opleiders van paarden. In de toekomst kan daar nog wel eens een tekort aan ontstaan en als dat gebeurt, zal Nederland lang niet meer zoveel goed afgerichte paarden kunnen exporteren als nu”, vertelt hij.

Vijf selectiewedstrijden

Er zijn dit jaar vijf selectiewedstrijden: Varsseveld (1 juli), Ruurlo (22 juli), Winterswijk (29 juli), Vragender (16 augustus) en Haaksbergen (3 september). De winnaars van de klasse L tot en met ZZ zijn direct geplaatst voor de finales op zondag 17 september. Dat geldt verder ook voor alle nummers twee in de klasse L voor D/E-pony’s en de klasse M voor C/D/E-pony’s. Heeft iemand zich al gekwalificeerd, dan schuift het startbewijs door naar de de volgende in de top-4 uitslag. De ponyruiters dienen zich te kwalificeren in de hoogste klasse waarin ze uitkomen.

Selectiewedstrijden AAHT Bokaal 2017
01 juli: Varsseveld (zandbodem)
22 juli: Ruurlo (zandbodem)
29 juli: Winterswijk (zandbodem)
16 augustus: Vragender (zandbodem)
3 september: Haaksbergen (zandbodem)
17 september: finales Varsseveld (graspiste hoofdterrein)

Lees meerDeel dit bericht