Ludo R (v. Good Fellow VDL). Foto: Lobke Geerdink

Zonen van Governor en Good Fellow winnen op Veulenverkooppresentatie

21 september 2016

Governor-zoon Leandros T bij de dressuurveulens en Good Fellow-nazaat Ludo R bij de springveulens zijn afgelopen zondag 18 september 2016 winnaar geworden op de veulenpresentatie op het Achterhoeks Hippisch Festijn. Veel fokkers hadden hun KWPN veulen aangemeld voor de verkooppresentatie in Varsseveld. De veulens lieten zich goed zien en het publiek was enthousiast.

De kampioenen

In totaal waren er 27 veulens te bezichtigen op de presentatie. De zwarte hengst Leandros T (Governor x Sorento) van Dhr. Temmink uit Diepenheim werd kampioen van de dressuurveulens. Winnaar van de springveulens werd de hengst Ludo R. (Good Fellow VDL x Tangelo vd Zuuthoeve), een mooie donkere vos van J. Reukers uit Groenlo.

Beoordeling

De veulens werden één voor één beoordeeld door Arnold Kootstra en Reijer van Woudenbergh. Ze bekeken het veulen eerst op stand, daarna in beweging. Daarna kwamen de veulens per drie terug in de ring. Vijf dressuurveulens en evenveel springveulens werden door de jury aangewezen om terug te komen en zich te presenteren in de hoofdring en hier werd ieder veulen door de jury besproken en werden de kampioenen uit de dressuur- en de springrichting gekozen.

Dekking

Aan het einde van de middag zijn er dekkingen verloot in de hoofdring. De prijs was 50% korting op een dekking van Team Nijhof of een dekking van De Radstake. De dekking van Team Nijhof is gewonnen door fam. Van der Veen uit Nieuwleusen en de dekking van De Radstake is gewonnen door Dhr. Huurneman uit Groenlo.

De uitslag

Leandros T (v. Governor)

Leandros T (v. Governor). Foto: Lobke Geerdink

Dressuurveulens

Leandros T (Governor x Sorento) Dhr. Temmink, Diepenheim
Lester (Grand Galaxy Win x Sorento) A. Harbers, Harreveld
La Vida Loco (Johnson x Zizi Top) W. Zegers, Reek
Ludalussi GE (Governor x Gribaldi) Dhr. Gelinck, Groenlo
Lavendel H (Hennesy x Inspekteur) Dhr. Huurneman, Groenlo

Springveulens

Ludo R (Good Fellow VDL x Tangelo vd Zuuthoeve) J. Reukers, Groenlo
Lilexo (El Salvador x Phin Phin) E. Ankersmit, Halle
Lexus (Harley x Phin Phin) Dhr. Griesen, Eibergen
Legend L (Guidam Sohn x Haarlem) Dhr. Lautenschutz, Ruurlo
Limoncello (Jaguar Mail x Lancaster) R. Van Boggelen

Bron: Hippisch Achterhoek – Chayenne RoerdinkDeel dit bericht